Οι αιματηρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς συνεχίζονται για τέταρτη μέρα και ήδη η παγκόσμια κοινότητα εκφράζει έντονους φόβους για γενίκευση της σύρραξης και ανεξέλεγκτες βιαιοπραγίες εκατέρωθεν, άνευ προηγουμένου, στην περιοχή.

«Ο αριθμός των νεκρών του πολέμου ανήλθε σε σχεδόν 1.600 και για τις δύο πλευρές», αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Guardian.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και τις αναφορές του BBC, μέχρι στιγμής τουλάχιστον 900 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους.





 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε κάλεσμα στην αντιπολίτευση για συγκρότηση «κυβέρνησης εθνικής ενότητας», υπενθυμίζοντας τον Πόλεμο των Έξι Ημερών (1967).

Χαρακτηρίζοντας την ενότητα «ύψιστο καθήκον», είπε πως «ο λαός είναι ενωμένος και οι ηγέτες πρέπει επίσης να είναι ενωμένοι». «Καλώ τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να συγκροτήσουν άμεσα κυβέρνηση εθνικής ενότητας», τόνισε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Οι θηριωδίες που διέπραξε η Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ αντικατοπτρίζουν εκείνες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επεσήμανε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, περιγράφοντας εκτελέσεις γυναικόπαιδων σε καθεστώς αιχμαλωσίας.




«Ανέκαθεν γνωρίζαμε ποια είναι η Χαμάς. Τώρα όλος ο κόσμος γνωρίζει. Η Χαμάς είναι Ισλαμικό Κράτος. Και θα την νικήσουμε όπως ο πεφωτισμένος κόσμος νίκησε το Ισλαμικό Κράτος. Αυτός ο απαίσιος εχθρός ήθελε πόλεμο και πόλεμο θα έχει», διεμήνυσε.

Διαβεβαίωσε πως όταν αυτός ο πόλεμος τελειώσει, οι εχθροί του εβραϊκού κράτους θα συνειδητοποιήσουν πως «ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ». Αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει «για πολλές γενιές», υποστήριξε.

Καταλήγοντας, διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet) ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου είχαν προειδοποιήσει το Ισραήλ για επικείμενη απειλή από τη Λωρίδα της Γάζας.

Facebook Comments