Στη μέτρηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  στην πρόθεση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφεται στο 12,9%, ενώ ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης καταγράφει 70,5% αρνητικές γνώμες και ξεπερνά σε δημοφιλία μόνον τους αρχηγούς των τριών μικρότερων κομμάτων της άκρας Δεξιάς. Παράλληλα, το 31,3% τον χαρακτηρίζει «δεξιό» ή «κεντροδεξιό» και μόλις το 33% «αριστερό» ή «κεντροαριστερό».

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 12,9%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 11,9%, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Ηγεμονία Μητσοτάκη, χαμηλά ο Κασσελάκης για την πρωθυπουργία

Μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη, Κασσελάκη και Ανδρουλάκη το 48% θεωρεί καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 13,8% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κ.Μητσοτάκης. Ακολουθεί δεύτερος ο Δ.Κουτσούμπας, τρίτος ο Ν. Ανδρουλάκης, τέταρτη η Ζ. Κωνσταντοπούλου και τέταρτος ο Στ. Κασσελάκης.

Το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θεωρούν ότι όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του κ. Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Facebook Comments