Σιγά σιγά η βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ αποκτά μορφή. Οι διεκδικητές του τίτλου ξεφεύγουν, οι εκπλήξεις μαζεύουν πολύτιμους βαθμούς, οι τελευταίοι έρχονται ήδη αντιμέτωποι με τον κίνδυνο.

Από εδώ και στο εξής θα μπορούμε να κρίνουμε τις ομάδες, κυρίως τους πρωτοπόρους όπως φαίνεται θα φτάσουν και φέτος μέχρι το τέλος να «παλεύουν» για το τρόπαιο.

Βαθμολογικά, ο Παναθηναϊκός που πρωτόδικα δικαιώθηκε και πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επέστρεψε στην κορυφή. Έπεσε από αυτήν όταν δεν κατάφερε να πάρει τα άλλα δύο με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Ωστόσο δεν έχασε το μυαλό του, ήταν επιβλητικός απέναντι σε Ατρόμητο και Πανσερραϊκό, κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο με τον «αιώνιο» αντίπαλο και ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια θα ήταν η έκβαση του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετά την ισοφάριση του Καμαρά και τη ρίψη της κροτίδας.

Το «τριφύλλι» δείχνει φέτος ακόμη πιο ανθεκτικό από πέρυσι. Οποιαδήποτε αναποδιά είναι μέσα στο παιχνίδι και μόνο θετικά παίρνει από ήττες όπως αυτές με την ΑΕΚ και τη Ρεν. Επιστρέφει ακόμη πιο δυνατό και αντιδρά με σοβαρές εμφανίσεις, βλέπε Πανσερραϊκό. Όταν βρίσκει τον αντίπαλο ευάλωτο, δεν δείχνει οίκτο για να μην πέσει στην παγίδα αγώνων, όπως αυτός στη Νίκαια με το Ιωνικό την περασμένη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη «σβήνει» με κάθε του εμφάνιση της αμφιβολίες, όχι μόνο των αντιπάλων του, αλλά και των ίδιων του των φίλων. Το ελαφρυντικό της νέας ομάδας πάντα θα συντροφεύει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ μέχρι ένα σημείο στη χρονιά, όμως εκείνος πορεύεται σαν να μην υπάρχει αυτό. Άσχετα εάν το αναφέρει συνεχώς στις δηλώσεις του. Το ίδιο και οι παίκτες του. Η τριάδα των αγώνων με Παναθηναϊκό, Γουεστ Χαμ και ΟΦΗ ήταν από τις πιο απαιτητικές, κι όμως οι «ερυθρόλευκοι» ανταπεξήλθαν, ή καλύτερα για να μην τους αδικήσω, ήταν καλύτεροι από τους πολύ δυνατούς Άγγλους και τους ανεβασμένους φέτος Κρητικούς.

Όπως είπα και παραπάνω, δεν θα μάθουμε ποτέ ποια θα ήταν η εξέλιξη του ντέρμπι μετά το 50ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός φαίνεται μαθημένος στα δύσκολα, είναι πιο δυνατός από ότι πολύ υπολόγιζαν και εδραιώνεται στο περσινό «δίπολο» Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Η «Ένωση» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Ματίας Αλμέιδα. Ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη στην «ΟΠΑΠ Αρένα» με εμφάνιση πρωταθλήτριας. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, η αρμάδα του Αργεντίνου ήταν κυρίαρχη, με το γνωστό ασφυκτικό πρέσινγκ, τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και τις πολλές ευκαιρίες στη αντίπαλη εστία.

«Κάναμε πολλά από αυτά στα οποία είχαμε συνηθίσει τον κόσμο μας», δήλωσε ο «Πελάδο» μετά τη λήξη του αγώνα. Είδε τους παίκτες του να πιάνουν το ταβάνι της απόδοσής τους, το οποίο όμως πρέπει να «σπάσουν» στο κρίσιμο ευρωπαϊκού ραντεβού με τη Μαρσέιγ. Η ΑΕΚ του ντέρμπι με τον «Δικέφαλο του Βορρά» ηρέμησε του φίλους της ομάδας και μεγάλωσε τις φιλοδοξίες για το εγγύς μέλλον.

Facebook Comments