Δύο νίκες και μία ισοπαλία, στην πιο απαιτητική εβδομάδα μέχρι τον Δεκέμβρη, βάσει των αντιπάλων. Δύο ντέρμπι που παίζουν το ρόλο τους στην οικονομία του πρωταθλήματος και μία ευρωπαϊκή πρόκληση απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Αγγλίας.

Η ΑΕΚ προ Αλμέϊδα και προ γηπέδου, θα κατέρρεε στην ισοφάριση του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ των τελευταίων 14 μηνών έκανε το αυτονόητο για μία κανονική ομάδα, που έχει δυναμική και ταυτότητα στο παιχνίδι της, αλλά και στον τρόπο που λειτουργεί πια ως σύλλογος. Ακόμη και να μην έπαιρνε τις νίκες, θα ήξερε ότι τις διεκδίκησε.

Η επόμενη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, φέρνει τον Ματίας Αλμέϊδα και τους παίκτες του, να έχουν αντιστρέψει πλήρως το κλίμα αμφισβήτησης που δημιουργήθηκε, με τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ και το νωθρό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Το “μπλακ – αουτ” με τον Ολυμπιακό τρόμαξε τους φίλους της ΑΕΚ, σε συνδυασμό με τις κομβικές απώλειες των Βίντα και Μουκουντί. Ακόμη και ο πιο πιστός φίλος της κιτρινόμαυρων δεν θα πίστευε, ότι με υπηρεσιακή αμυντική γραμμή η αγαπαμένη του ομάδα θα έκανε την απόδραση του αιώνα από το Μπράϊτον και τέσσερις ημέρες μετά θα “άλωνε” την έδρα ενός εκ των βασικών ανταγωνιστών της.

Ο μόνος που το πίστευε και το μετέδωσε στα “παιδιά” του ήταν ο Αλμέϊδα. Ο αναμορφωτής, ο αρχιτέκτονας, ο ηγέτης αυτής της “αγέλης” που δεν νιώθει από απουσίες, δεν καταλαβαίνει από δύσκολα παιχνίδια, αντιθέτως γουστάρει τις προκλήσεις. Αυτό είναι και το “άστρο” που τους οδηγεί κάθε φορά προς τη νίκη. Όταν αυτή δεν έρχεται και άπαντες φεύγουν απογοητευμένοι με την ισοπαλία, όπως έγινε με τον Ολυμπιακό, αμέσως βγάζουν αντίδραση. Ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το είδαμε στην Αγγλία, εκεί όπου ο θρίαμβος αντί να τους “αδειάσει” ψυχολογικά, τους έδωσε ώθηση για τον αγώνα της Λεωφόρου.

Στο Μπράϊτον, ο Σιμάνσκι πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας και διέπρεψε, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού ο Κάλενς αγωνίστηκε ύστερα από αρκετούς μήνες και στάθηκε αξιοπρεπώς. Στην υπερβολή, ακόμη και ο Γκαρσία, ο Τσούμπερ ή και ο πολυθεσίτης Πινέδα να είχαν επιλεχθεί για τη θέση του στόπερ, δεν παίρνω όρκο ότι δεν θα τα κατάφερναν το ίδιο. Γιατί, ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου ξέρει πρώτος τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών του και πως να τις αξιοποιήσει.

Στοιχεία μίας κανονικής ομάδας που συνεχώς ανεβαίνει, δυναμώνει και είναι απολύτως φυσιολογικό να ξεκινά τη σεζόν και να ψάχνεται ακόμη. Ποιά άλλωστε δεν το κάνει; Τώρα όμως που η ΑΕΚ βρίσκει τα πατήματά της, εμφανίζεται ακόμη καλύτερη από την περσινή χρονιά του νταμπλ. Η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, για μία κανονική ομάδα.

Facebook Comments