Ο ΠΑΟΚ έκανε την νίκη της χρονιάς μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα. Ισάξια με αυτή της ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Νίκη που δεν έκρινε κάτι σε βαθμολογικό επίπεδο, όμως σίγουρα «διαλευκάνει» τα πράγματα όσο αφορά τους διεκδικητές του τίτλου.

Τέσσερα γκολ στην έδρα της μοναδικής αήττητης ομάδας στο πρωτάθλημα «φωνάζουν» ότι ο ΠΑΟΚ ανήκει στους παραπάνω. Πάντα ανήκει, απλά οι εμφανίσεις του δεν έπειθαν αρκετούς ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος. Διότι πέρυσι εγκατέλειψε την «κούρσα» στις πρώτες αγωνιστικές των play off.

Φέτος, η πορεία στον όμιλο του Conference League αποδεικνύουν ότι είναι πιο «σοφός» και πιο ώριμος από πέρυσι. Με εξαίρεση τον αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτός «σβήστηκε» με τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο τα τέσσερα γκολ, είναι ο τρόπος παιχνιδιού, μα πάνω από όλα η αντίδραση μετά την ήττα, με κάτω τα χέρια, από την ΑΕΚ. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κανείς μία ήττα σε ένα ντέρμπι, στο οποίο δεν κατάφερε να κάνει την παραμικρή ευκαιρία.

Στην κυριακάτικη αναμέτρηση του Φαλήρου, ο Ράζβαν Λουτσέσκου επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά, ότι όταν βρεθεί σε καλή ημέρα και έχει διαβάσει σωστά τον αντίπαλο, δεν «βλέπει» κανέναν. Εξ αρχής, ο «Δικέφαλος» φάνηκε ότι είχε το πλάνο, την προσέγγιση και τη φιλοσοφία που δεν είχε στην «ΟΠΑΠ Αρένα». Ο Ρουμάνος άνοιξε το «μαύρο κουτί», άφησε εκτός ντεφορμέ ποδοσφαιριστές και «πάτησε» πάνω στις αδυναμίες του Ολυμπιακού. Με αυτόν στον πάγκο, την αγωνιστική «αστάθεια» των ανταγωνιστών και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο ΠΑΟΚ είναι «μέσα» στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Θα ήταν πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι μένει απέξω, ωστόσο θα μπορούσε με βάσει τα όσα έχει δει μέχρι στιγμής, να τον βάλει πιο «πίσω» από τους υπόλοιπους. Τον ΠΑΟΚ όμως δεν τον ξεγράφεις, διότι είναι ικανός για το καλύτερο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Λουτσέσκου ευνοήθηκε φυσικά από τα λάθη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός προπονητής επέλεξε ένα σύστημα που του έδωσε τη μεγάλη νίκη επί της Γουέστ Χαμ. Το 4-3-3 δούλεψε άριστα στο παιχνίδι με τους Άγγλους, όμως άλλο το Europa League και ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και άλλο η Σούπερ Λιγκ και τα ντέρμπι.

Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα και η επιλογή του Αλεξανδρόπουλου αντί του Μασούρα για ένα πιο συντηρητικό σχήμα, έδωσαν την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο. Αντίθετα, από τους «ερυθρόλευκους» έλειψε η ορμή που δίνουν μαζί φέτος Φορτούνης, Ποντένσε και ο Έλληνας επιθετικός. Επομένως, οι κεντρικοί αμυντικοί του ΠΑΟΚ δεν ένιωσαν την πίεση και η μπάλα έβγαινε πολύ πιο εύκολα, από την άμυνα στην επίθεση.

Αναφέρουμε για άλλη μία φορά το ελαφρυντικό που έχει ο Μαρτίνεθ. «Χτίζει» μία καινούργια ομάδα και ακόμη μαθαίνει τους αντιπάλους εντός συνόρων, ίσως να μην έχει αντιληφθεί ακόμα τη βαρύτητα των ελληνικών ντέρμπι και πως αυτά κερδίζονται. Το τελικό 2-4 είναι ένα βαρύ σκορ, από αυτό όμως μπορεί να βγάλει τα καλύτερα δυνατά συμπεράσματα, όχι μόνο για να μην επαναληφθούν τα λάθη του ίδιου και των παικτών του αλλά για να εμφανίσει ένα σύνολο ακόμη πιο «διαβασμένο» στις επόμενες υποχρεώσεις.

Facebook Comments