Με ένα άρθρο-μανιφέστο 2000 λέξεων, ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Μπαλτάς θέτει τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ αλλά “όχι από τη Ριζοσπαστική Αριστερά”, όπως τονίζει, και επιτίθεται στον Στέφανο Κασσελάκη χαρακτηρίζοντας τον ως “πολιτικό μηδέν”.

Στο άρθρο του, ο πρώην υπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι “αυτό που έχει καταστεί για μένα βέβαιο είναι ότι δεν είμαι σε θέση να μετέχω στην ΚΕ ή καν να αποτελώ απλό μέλος ενός κόμματος με Αρχηγό τον κ. Κασσελάκη. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη “παραίτηση”. Γιατί δεν παραιτούμαι από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως υπήρξε με όλα τα κουσούρια του μέχρι λίγους μήνες πριν. Είναι ο κ. Κασσελάκης που έχει ‘παραιτήσει’ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την αριστερή φυσιογνωμία του. Και να προσθέσω ότι, σε αυτή τη βάση, η γελοιότητα συναντά την ύβρη όταν ο κ. Κασσελάκης απαιτεί να παραδώσουν την έδρα τους τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διαχωρίζουν τη θέση τους. Αυτοί ή αυτές ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι κόμματος που δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με ένα κόμμα Κασσελάκη”.

Facebook Comments