Το γυαλί φαινόταν ραγισμένο από τις δηλώσεις του Γκουστάβο Πογιέτ προ μερικών εβδομάδων. Τι είχε πει τότε;

«Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω στην Εθνική Ελλάδος μετά το τέλος του συμβολαίου. Η εθνικής της Ιρλανδίας είναι μία καλή επιλογή». Εάν είσαι επαγγελματίας και τιμάς τον σύλλογο ή την ομάδα που είσαι, δεν κάνεις τέτοιες δηλώσεις, δεν ανοίγεις θέμα προπονητή πριν την ώρα του.

Το γυαλί έσπασε στη νέα πρόσφατη τοποθέτηση του Ουρουγουανού τεχνικού. «Ο βοηθός μου δεν έχει πληρωθεί εδώ και οκτώ μήνες». Ένα θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί εσωτερικά, δημοσιοποιείται. Ο προπονητής βάζει τον εαυτό του και τον συνάδελφό του πάνω από την ομάδα. Αγνοεί το γεγονός ότι υπάρχει μπροστά ένας ακόμη αγώνας για τα προκριματικά του Euro και αργότερα το Μάρτιο τα μπαράζ του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδος έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης και επιστροφής σε μία μεγάλη διοργάνωση. Με τον Γκουστάβο Πογιέτ έχει γίνει όλη η δουλειά για να επιτευχθεί ο στόχος. Ο ίδιος έχει μεγάλο μερίδιο στη συγκεκριμένη προσπάθεια. Η Εθνική θυμίζει ξανά αυτή των επιτυχιών. Υπάρχουν αδυναμίες ναι, όμως το δέσιμο των παικτών και γενικά όλου του γκρουπ προμηνύει κάτι καλό.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν σηκώνει «μύγα στο σπαθί του». Κοινοποιεί το θέμα που έχει με την ομοσπονδία. Καμία ουσία δεν έχει όμως που βρίσκεται το δίκιο. Σε αυτόν ή στην ΕΠΟ. Σημασία έχει ότι δημιουργείται μία «σκιά» πάνω από ένα σύνολο με βλέψεις και δυνατότητες και είναι κρίμα να επηρεαστεί η συγκέντρωση των πρωταγωνιστών για ένα εξωαγωνιστικό ζήτημα. Σε περίπτωση συλλόγου, η συνεργασία θα είχε ολοκληρωθεί την ίδια στιγμή.

Τώρα ο Πογιέτ με τα καλά του και τα κακά του στο αγωνιστικό κομμάτι, κρατιέται από το γεγονός ότι επανέφερε τη «γαλανόλευκη» στο σωστό δρόμο. Τίποτα δεν έχει καταφέρει ακόμα εάν δεν την στείλει στα γήπεδα της Γερμανίας. Το ερώτημα που προκύπτει τώρα, με τα τωρινά δεδομένα, είναι ένα. Πρέπει η Εθνική να κρατήσει στον Γκουστάβο Πογιέτ μέχρι τα μπαράζ ή να τον αποδεσμεύσει, αφού υπάρχει ενεργό συμβόλαιο συνεργασίας. Μετά τα παιχνίδια του Μαρτίου, ανεξάρτητα από το εάν έρθει η πρόκριση ή όχι, ο παρορμητικός προπονητής θα πρέπει να αντικατασταθεί. Το πόσο καλός προπονητής είναι το γνωρίζουμε, κανείς όμως δεν είναι πάνω από την ομάδα όλων των Ελλήνων.

Facebook Comments