Οι ελληνικές τράπεζες επέστρεψαν στο προσκήνιο, επισημαίνει η Deutsche Bank σε σημερινή της έκθεση όπου προχωρά σε αλλαγή των τιμών-στόχων και των συστάσεων που δίνει για τις μετοχές τους, βλέποντας μάλιστα περιθώρια για ράλι έως και 50%.

Ειδικότερα αναβαθμίζει την Εθνική σε σύσταση buy από hold με νέα τιμή-στόχο τα 8,30 ευρώ από 7,10 ευρώ πριν τοποθετώντας την στην κορυφαία θέση των επιλογών της από την Ελλάδα. Παράλληλα, σε buy διατηρεί την Alpha Bank με τιμή-στόχο τα 2,15 ευρώ από 2,00 ευρώ πριν, σε hold διατηρεί την Τράπεζα Πειραιώς με τιμή-στόχο τα 3,95 ευρώ από 3,3 ευρώ πριν και τέλος buy είναι η σύσταση για την Eurobank με νέα τιμή-στόχο τα 2,40 ευρώ από 2,05 ευρώ πριν.

Έτσι, για την Εθνική βλέπει περιθώρια ανόδου 44%, για την Alpha Bank 45%, για την Πειραιώς 29% και για την Eurobank 50%.

Όπως τονίζει η Deutsche Bank, οι ισχυρές επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών από τις αρχές του 2023 αντικατοπτρίζουν τη ραγδαία αλλαγή στο κλίμα των επενδυτών μετά από τους ισχυρούς ρυθμούς στο μέτωπο της κερδοφορίας και την ισχυρή συσσώρευση κεφαλαίων.

Ωστόσο, οι μετοχές τους έχουν υποχωρήσει τον τελευταίο καιρό, λόγω των κινήσεων ρευστοποίησης κερδών των επενδυτών και ιδιαίτερα των ανησυχιών για την αποεπένδυση των συμμετοχών του κράτους στο μετοχικό του κεφάλαιο.

Η γερμανική τράπεζα πιστεύει ωστόσο ότι οι πρόσφατες κινήσεις (ειδικά το placement της Εθνικής Τράπεζας, θα έπρεπε να έχουν διαλύσει τις περισσότερες ανησυχίες.

Όπως εξηγεί, οι αλλαγές στις τιμές-στόχους την οδηγούν στην αναβάθμιση της Εθνικής σε buy, ενώ διατηρεί τις υπόλοιπες συστάσεις αμετάβλητες, με την Eurobank και την Alpha Bank να αξιολογούνται επίσης με buy και την Πειραιώς με hold.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments