‘Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο senior preferred ομόλογα της Eurobank, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 6,25% ενώ στόχος της τράπεζας είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ.

Η έξοδος της Eurobank στις αγορές έρχεται σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, όπου το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει αποδειχθεί πολύ ισχυρό. Και αυτό έπειτα από την πλήρη αποεπένδυση του ΤΧΣ τον Οκτώβριο από τη συστημική τράπεζα, η οποία και άνοιξε τον “χορό” των ιδιωτικοποιήσεων και για τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

Την όλη διαδικασία της έκδοσης “τρέχουν” οι Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Nomura και Société Générale οι οποίες ξεκίνησαν χθες Investor calls, ενώ το νέο senior preferred ομόλογο της Eurobank αναμένεται να λάβει βαθμολογία Βa1 (θετικό outlook) από τη Moody’s, BB- (θετικό outlook) από την S&P και με BB (σταθερό outlook) από τη Fitch. Η διάρκεια του ομολόγου είναι τα έξι έτη, με δυνατότητα ανάκλησης μετά τα 5 έτη

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η Eurobank θα αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, MREL.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία 9μήνου, η συστημική τράπεζα έχει ήδη καλύψει τον στόχο για φέτος, που είναι 23,19% καθώς ο δείκτης MREL διαμορφώθηκε στο 23,69%, ενώ έχει καλύψει το 60% της απόστασης από τον τελικό στόχος του 27,8% που έχει τεθεί για την 1η Ιανουαρίου 2026.

Facebook Comments