Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε μόνο την πρωτιά στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ, επικράτησε και στις δύο αναμετρήσεις της Άιντραχτ.

Απέδειξε απέναντι στο μεγάλο φαβορί ότι όταν είναι συγκεντρωμένος στο στόχο δεν «βλέπει» κανέναν αντίπαλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους, οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την πρόκριση στα μπαράζ της διοργάνωσης.

Οι αντίπαλοι εκεί είναι στα μέτρα όλων των ελληνικών ομάδων και μετά την πέμπτη αγωνιστική του Europa League, όλες τους είναι μέσα στο «κόλπο» της πρόκρισης στο Conference League. Τα δεδομένα είναι υπέρ τους και απομένει ένας «τελικός» για να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους παρουσία τον ερχόμενο Φλεβάρη.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισορροπήσει το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ. Η δυναμική των Ισπανών θα μπορούσε να τον «βυθίσει» και το σκορ να ξεφύγει. Το «μέταλλο» του τριφυλλιού όμως και η αγωνιστική άνοδος της ομάδας στο τοπ επίπεδο ανέτρεψαν την κατάσταση, αν και το «come back» δεν έγινε ποτέ. Η εικόνα του Παναθηναϊκού μετά το τρίτο γκολ ήταν δείγμα ανωτερότητας σε σχέση με τη Μακάμπι Χάιφα, ενόψει του μεταξύ τους αγώνα την τελευταία αγωνιστική.


Για δύο αποτελέσματα θα παίξει η ΑΕΚ στο Άμστερνταμ. Στην επιβλητική «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» κόντρα στον Άγιαξ οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα θα πρέπει να κάνουν ότι δεν κατάφεραν στην έδρα τους. Οι αμέτρητες φάσεις που δημιουργούν να γίνουν γκολ. Αυτό που της έλειψε τόσο απέναντι στη Μαρσέιγ, όσο και απέναντι στη Μπράιτον. Η πρόκριση στο Conference League θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί νωρίτερα, όμως η ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το μέγεθος των αντιπάλων του ομίλου δεν επιτρέπουν λάθη. Η εικόνα της ΑΕΚ βγάζει αισιοδοξία, ότι εκείνη θα είναι που θα πάρει το εισιτήριο απέναντι στον «γίγαντα» του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Το ταξίδι στη Γερμανία από την άλλη εξελίχθηκε σε «εφιάλτη» για τον Ολυμπιακό. Στο Φράιμπουργκ θα μπορούσε να κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες είχε για τους «32» του Europa League, «κατέρρευσε» μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Το 4-0 του ημιχρόνου και το 5-0 έδειξε πόσο επηρεασμένος είναι από την ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά και ότι δεν είναι ακόμη τόσο «δεμένος» αγωνιστικά, ώστε να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα. Σίγουρα η εμφάνιση ήταν κάκιστη, δεν έχει χαθεί βέβαια η δεύτερη ευρωπαϊκή ευκαιρία.

Facebook Comments