Με τη φράση “Greece is the word” ξεκινά η JP Morgan να εξηγεί τη στρατηγική της για την περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA) για το 2024, διαμηνύοντας στους επενδυτές ότι η ελληνική αγορά έχει ισχυρές προοπτικές, θα συγκεντρώσει τα ραντάρ των αγορών και θα είναι γενικότερα… στη “μόδα” το επόμενο έτος.

Αυτή είναι η δεύτερη έκθεσή της για τις ελληνικές μετοχές μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας την ψήφο εμπιστοσύνης που διατηρεί η αμερικάνικη τράπεζα για την Ελλάδα και τα ελληνικά assets.

Όπως επισημαίνει η JP Morgan, η Ελλάδα είναι ένα ξεκάθαρο overweight για την ίδια σε ό,τι αφορά την επενδυτική στρατηγική του 2024, χάρη κυρίως στις χαμηλές αποτιμήσεις και τη σταθερή ροή θετικών αναθεωρήσεων των κερδών ανά μετοχή (EPS στις τράπεζες.

Όπως εκτιμά ο δείκτης MSCI EMEA αναμένεται να καταγράψει κέρδη 9% έως τα τέλη του 2024 και αυτό χάρη σε αγορές όπως η ελληνική (μαζί με αυτές της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων).

Μάλιστα η JPM εκτιμά πως οι ελληνικές μετοχές που συμμετέχουν στον δείκτη MSCI EMEA αναμένεται να καταγράψουν τις υψηλότερες αποδόσεις, με ράλι της τάξης του 19% το επόμενο έτος στο βασικό σενάριο, ενώ στο bull σενάριο το ράλι μπορεί να αγγίξει και το 30%.

Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών εξακολουθούν να έχουν discount έναντι των τραπεζών της ευρωζώνης, παρά την υψηλότερη απόδοση ιδίων κεφαλαίων ROE, η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει σταθερά έναντι της ευρωζώνης, ενώ το πρόσφατο placement (Εθνική Τράπεζα) σηματοδοτεί την ισχυρή ζήτηση για τις μετοχές του κλάδου, όπως επισημαίνει.

Αυτή τη στιγμή τα top picks της από την περιοχή είναι η Eurobank και η Alpha Bank για τις οποίες και τηρείς στάση overweight.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments