Συμπαθάτε με, αλλά γεμίσαμε με Ιδρύματα.  Ίδρυμα Καραμανλή, Παπανδρέου, Γεννηματά, Σημίτη και πάει λέγοντας, μόνο από τους πρώην πρωθυπουργούς και αρχηγούς έχουμε καμιά δεκαπενταριά. Ε τώρα μας προέκυψε και το Ίδρυμα του Τσίπρα.  

Το οποίο Ίδρυμα Τσίπρα, διαβάζω, δεν θα είναι Ίδρυμα αποστράτευσης και υστεροφημίας όπως αυτά των παλιών πρωθυπουργών, αλλά ένα εργαστήρι πολιτικής σκέψης που θα μελετά τα μεγάλα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα. 

Εγώ απ’ αυτά που διάβασα στον Καρακούση στο «Βήμα», άλλα πράγματα κατάλαβα. Ότι ο Αλέξης έχει κατά νου να επιστρέψει αφού έχει προδιαγράψει την ήττα και του Κασσελάκη κι όλων των υπόλοιπων που προήλθαν απ’ τον Σύριζα

Εγώ κατάλαβα από το «Βήμα» όπου μίλησε ο Αλέξης, ότι ενδέχεται μετά τις Ευρωεκλογές να τον ξαναδούμε ως πρωταγωνιστή. Προσωπικά δεν το πιστεύω διόλου. Οι εποχές των Χουντίνι πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τι θαρρεί; Ένα κόμμα που πήρε στο 3%, το πήγε στο 33%, το γύρισε στο 17% και φεύγοντας το άφησε να γίνει τέσσερα κομμάτια που αλληλοτρώγονται, μπορεί να το ξανακάνει ενιαίο και με ποσοστό κυβερνησιμότητας; Κι όλο αυτό το μαγικά υπερβατικό θα ξεκινήσει μ’ ένα Ίδρυμα; Εντάξει παιδιά, ονειρευτείτε.

Facebook Comments