Ο Κασσελάκης νομίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Ευκλείδης Τσακαλώτος ή Έφη Αχτσιόγλου. Που με τρία βιντεάκια και μια καταδρομική επιχειρησούλα από το πουθενά, τους πήρε το μαγαζί.

Ξέρετε τι απαιτεί ο Στέφανος από τον Μητσοτάκη; Πρωθυπουργός ων, να αυτοθυσιαστεί ανοήτως στον βωμό της προσωπικής στρατηγικής Κασσελάκη. Να πάει σε εθνικές εκλογές τώρα ώστε να υποβοηθήσει τον αρχηγό του Σύριζα να λύσει τις διαφορές του με τον Ανδρουλάκη. Μιλάμε για σκέψη που στερείται της στοιχειώδους λογικής. Ζητά από τον Μητσοτάκη να πάει σε κάλπες στη χειρότερη ως τώρα δημοσκοπική στιγμή του, για να απομειώσει από μόνος του το πολιτικό του κεφάλαιο. Ενώ κυβερνά με 41%, να ξανακυβερνήσει με 34% ή 36%. Έτσι, στα καλά του καθουμένου, δίχως άλλον αποχρώντα λόγο, μόνο διότι το ζητά ο εξ Αμερικής ελθών αρχηγός.

Ανοησίες που εκστομίζονται στον απόηχο μιας δημοσκοπικής ανάκαμψης δύο-τριών μονάδων που ήρθε ως μάννα εξ ουρανού για τον Σύριζα.  Ο Κασσελάκης λοιπόν, για να εδραιώσει την αρχηγία του μέσα στον Σύριζα τώρα που πιστεύει ότι είναι κάπως στα πάνω του, απαιτεί από τον Μητσοτάκη, επειδή γρατζουνίστηκε το τελευταίο διάστημα να σπεύσει μόνος του να κόψει και τον λαιμό του.

Μπορεί ο Κυριάκος και οι περί αυτόν να έβαλαν πολλά αυτογκόλ το τελευταίο διάστημα. Το γεγονός ότι επισημαίνουμε λάθη και αρρυθμίες, δεν σημαίνει ότι τυφλωθήκαμε και δε καταλαβαίνουμε πόσο ανόητη πολιτικά και πόσο επικίνδυνη εθνικά και οικονομικά είναι η πρόταση για εθνικές εκλογές τώρα. Οι πρωθυπουργοί, είτε κάνουν εκλογές στη συνταγματικά προβλεπόμενη προθεσμία, είτε όταν κάνουν πρόωρες εκλογές, τις κάνουν όταν και όπως τις σχεδιάσουν εκείνοι. Δεν τις κάνουν όταν είναι …χαρούμενος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. 

Facebook Comments