GPO: Προβάδισμα 23,6% για τη ΝΔ – Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 2,5% η Νέα Αριστερά

2 λεπτά ανάγνωση
9 Δεκεμβρίου 2023

Η ΝΔ διατηρεί την κυριαρχία της στο πολιτικό σκηνικό καθώς έχει προβάδισμα 23,6 μονάδων έναντι του δεύτερου κόμματος που είναι ξανά το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για τα Παραπολιτικά.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, Σάββατο (09/12), η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά πρώτη στο 35,7% σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου ενώ ακολουθεί με διαφορά 23 μονάδων το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,1%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,8% με διαφορά 0,9 μονάδων από το ΚΚΕ που βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση (5,4%), Σπαρτιάτες (3,2%), Πλεύση (2,8%) και Νίκη (2,7%).

Ποσοστό 2,5% λαμβάνει η Νέα Αριστερά, ο νεόσυστατος πολιτικός φορέας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για θεσμικό κατήφορο κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτιέται ποιος είναι ο συνεπής και θεσμικός», αναφέρει σε

Κ. Τσουκαλάς: «Η ΝΔ φοβάται να βρεθεί με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στην επαναληπτική κάλπη»

Ο Κώστας Τσουκαλάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «10 Παντού» και μίλησε για

Κ. Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Παρατείνεται και τον Ιούνιο η επιδότηση στο diesel

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε σαφείς αιχμές για τις πολιτικές διεργασίες στην αντιπολίτευση,