Σε νέα αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών συστημικών τραπεζών προχωρά η JP Morgan λίγο πριν το κλείσιμο του έτους, ενώ έχει ήδη δηλώσει πως αποτελούν έτσι και αλλιώς ένα από τα αγαπημένα της trades από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA για το 2024.

Όπως τονίζει, οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν στις ευκαιρίες που υπάρχουν στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Έτσι σε ότι αφορά το πώς τοποθετείται η ίδια στις τράπεζες της περιοχής της CEEMEA για τιο 2024, τονίζει πως είναι overweight στις ελληνικές τράπεζες και τις τράπεζες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπως η OTP και η NLB, όπου τα θεμελιώδη μεγέθη που “οδηγούνται”” από την απόδοση ιδίων κεφαλαίων ROE δεν εκτιμιούνται από την αγορά, ενώ έχουν σημαντική στήριξη από την κεφαλαιακή τους θέση αλλά και τα σημαντικά περιθώρια ανόδου των μετοχών τους.

Ειδικότερα, τηρεί στάση overweight και για τιw τέσσερις με τη νέα τιμή στόχο της Alpha Bank να τοποθετείται στα 2,50 ευρώ από 2,20 ευρώ πριν, για τη Eurobank διατηρείται στα 2,60 ευρώ, και για την Τράπεζας Πειραιώς στα 5 ευρώ από 4,65 ευρώ προηγουμένως.

Για την Alpha Bank η JPM βλέπει περιθώρια ανόδου 63%, για την Eurobank 59% και για την Τράπεζα Πειραιώς 56%.

Η JPM κάνει ειδική αναφορά στην Eurobank η οποία όπως σημειώνει είναι μία από τις μετοχές που είναι στο ραντάρ της για το 2024.

Παρά τις ανησυχίες για την πορεία των καθαρών επιτοκιακών εσόδων NII που βασίζονται στα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια NIM, η JPM είναι αισιόδοξη για την τροχιά των κερδών ανά μετοχή EPS της Eurobank λόγω των επιταχυνόμενων όγκων και σχετικά χαμηλές πιέσεις κόστους στις καταθέσεις. Το deal με την Ελληνική Τράπεζα (ολοκλήρωση β’ εξάμηνο 2024) προσθλετει13% στην κερδοφορία της Eurobank από το 2025, που δεν τιμολογείται ακόμη από την αγορά. Επίσης στο 16% ο δείκτης CET1 ο οποίος θα ξεπεράσει το 17% έως το 2025, παρέχει άφθονα περιθώρια για πληρωμές μερισμάτων και συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments