Στην αναβάθμιση του outlook των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών από “σταθερό” σε “θετικό” προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ημέρες μετά την αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα επενδυτικής αξιολόγησης.

Η Alpha Bank στην “BB”, η Eurobank στην “BB” και η Τράπεζα Πειραιώς στην “BB”, με τις προοπτικές όλων τους να αναβαθμίζονται σε θετικές από σταθερές.

Η αναθεώρηση του Outlook αντανακλά σύμφωνα με τον οίκο την αποψη της Fitch ότι η απόκτηση αξιολόγησης επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα θα είναι επωφελής για τη λειτουργική αρτιότητα (ΟΕ) των ελληνικών τραπεζών βελτιώνοντας το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα, βοηθώντας τελικά τις τράπεζες να αυξήσουν τον όγκο των δραστηριοτήτων τους χωρίς να διακυβεύεται το προφίλ κινδύνου τους.

Σε συνδυασμό με τη διαρκώς βελτιούμενη οικονομική εμπιστοσύνη και την ισχυρή επενδυτική απόδοση, αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της λειτουργικής αρτιότητας των ελληνικών τραπεζών εντός του ορίζοντα αξιολόγησης, σημειώνει η Fitch.

Facebook Comments