Τον χειμώνα ούτως ή άλλως το δέρμα δοκιμάζεται, με το pH του να διαταράσσεται λόγω του κρύου, της έντονης υγρασίας, των δυνατών αέρηδων και των απότομων εναλλαγών θερμοκρασίας, από τις χαμηλές που έχει έξω, στις υψηλές που έχει μέσα.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό τις παγωμένες ημέρες που διανύουμε, να φροντίζεις σωστά το δέρμα σε πρόσωπο και σώμα.

Η ενυδάτωση θα προλάβει την αφυδάτωση, την ξηρότητα και την ερυθρότητα και συμπτώματα όπως το αντιαισθητικό ξεφλούδισμα.

Πριν βγεις έξω λοιπόν, άπλωσε στο πρόσωπο μία ενυδατική κρέμα με πλούσια, αλλά μη λιπαρή υφή που να είναι συμβατή με τον τύπο της επιδερμίδας σου (κανονικός, λιπαρός, ξηρός, ευαίσθητος).

Ιδανική επιλογή είναι οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη E ή αλόη ή έλαιο κάνναβης, τρία συστατικά που θρέφουν και επανορθώνουν το δέρμα.

Τα σκασμένα χείλη είναι επίσης ένα πρόβλημα που δημιουργεί το έντονο, τσουχτερό κρύο. Ένα ειδικό balm θα δώσει αμέσως λύση.

Ενυδάτωση όμως δε χρειάζεται μόνο το πρόσωπο, αλλά και το σώμα. Προτού φορέσεις γάντια, άπλωσε μία ελαφριά στρώση κρέμας στα χέρια.

Εκτός όμως από κρέμα χεριών, χρησιμοποίησε και κρέμα σώματος στα σημεία που το δέρμα είναι πιο σκληρό και έχει την τάση να αφυδατώνεται, όπως είναι οι αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα.

Facebook Comments