Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε το νομοσχέδιο που θα προβλέπει ισότητα στον γάμο και τόνισε πως η πολιτεία πρέπει να νομοθετήσει για την προστασία των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών προκειμένου να έχουν ίσα δικαιώματα με όλα τα υπόλοιπα παιδιά.

Ξεκαθάρισε πως στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει παρένθετη μητρότητα, επισημαίνοντας πως «δεν θα αλλάξει τίποτα με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

Το θέμα της ισότητας στον γάμο και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια «είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει την κοινωνία και αφορά συμπολίτες μας. Δεν είναι το πρώτο θέμα, αλλά εγώ ο ίδιος το άνοιξα, έχω ασχοληθεί, έχω διαβάσει, έχω συζητήσει. Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο, την απαλοιφή οποιοσδήποτε διάκρισης αναφορικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο ζήτημα μίας σχέσης γάμου».

«Ο γάμος είναι από τη φύση του ένας συντηρητικός δεσμός, έχει έννοια σταθερότητας. Αυτό που θα φέρω ως ψήφιση δεν είναι κάτι επαναστατικό, υπάρχει στην Ευρώπη. Δεν πάμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Μιλάμε για πολιτικό γάμο, όχι εκκλησία και στέφανα. Σέβομαι απόλυτα όλες τις απόψεις, δεν θέλω το θέμα να διχάσει την κοινωνία. Σέβομαι απόλυτα όσους έχουν διαφορετική άποψη, την εκκλησία. Η εκκλησία ήταν κατά του πολιτικού γάμου, της καύσης νεκρών. Η πολιτεία νομοθέτησε. Θα ακούσουμε τις απόψεις της εκκλησίας αλλά νομοθετεί η πολιτεία», ανέφερε.

 




 

Facebook Comments