Ο Τάσος Μπακασέτας γίνεται παίκτης του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονα ένα πολύ δυνατό «χαρτί» στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Αγωνιστικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι στη θέση του Έλληνα, το «τριφύλλι» διαθέτει ήδη δύο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Μπερνάρ και Τζούρισιτς καλύπτουν το χώρο πίσω από τον επιθετικό και ιδιαίτερα ο Βραζιλιάνος, που φέτος δείχνει περισσότερο τον καλό του εαυτό. Σε αντίθεση με τον Σέρβο που δεν έχει ικανοποιήσει προς το παρόν τις προσδοκίες.

Η περίπτωση του Μπακασέτα όμως είναι εντελώς διαφορετική από αυτές. Ο 30χρονος μέσος διαθέτει στοιχεία που ταιριάζουν περισσότερο με το αγωνιστικό προφίλ των «πράσινων». Ειδικά στο πλάνο του Φατίχ Τερίμ που μας έχει δείξει ότι του αρέσει να παίζει αρκετά ψηλά στο γήπεδο.

Αυτό βολεύει τον πρώην παίκτη της Τράμπζονσπορ να χρησιμοποιήσει αρκετά το «φαρμακερό» αριστερό του πόδι. Ένα στοιχείο που σίγουρα λείπει από τη σημερινή ομάδα του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά, ο Μπακασέτας προσθέτει επιλογές στον τρόπο επίτευξης γκολ και αυτό θα βοηθήσει αρκετά στα ντέρμπι των play off.


Πέρα από το αγωνιστικό, ο Μπακασέτας θα βάλει την προσωπικότητά του τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και στα αποδυτήρια. Ο πρωταθλητισμός «κυλάει στο αίμα» του, δείγμα το πρωτάθλημα του 2022 στην Τράμπζονσπορ και θα δώσει μεγάλη ώθηση όταν τα πράγματα δεν θα εξελίσσονται καλά. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεσαι κάποιον να μην επηρεαστεί και να μην αφήσει τους υπόλοιπους να «πέσουν» ψυχολογικά.


Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αποκτά τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος σημαίνει αυτομάτως ότι «μεγαλώνει» στη συνείδηση των φιλάθλων. Και είναι μεγάλη υπόθεση να φέρνεις πίσω στην Ελλάδα γηγενή ποδοσφαιριστή με εμπειρία και αποδεδειγμένη αξία στο εξωτερικό. Διότι με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι περισσότεροι εάν όχι όλοι «ψάχνονται» να φύγουν και όχι να μείνουν ή να γυρίσουν στη Super League.

Το γήπεδο θα δείξει μόνο εάν ο Μπακασέτας και ο Παναθηναϊκός «ταιριάζουν». Σε οποιοδήποτε άλλο τομέα αμφότεροι βγαίνουν κερδισμένοι. Ο μεν παίκτης επιστρέφει στην χώρα του με ένα ιδιαίτερα υψηλό συμβόλαιο, ο δε σύλλογος πραγματοποιεί μία μεταγραφή από τις σπουδαιότερες στην ιστορία των ελληνικών ομάδων.

Facebook Comments