Οι πολιτικές σκοπιμότητες εντός Ευρωκοινοβουλίου από τους γνωστούς προοδευτικούς αλληλέγγυους, θέτουν σε κίνδυνο το ταμείο ανάκαμψης και τις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις που έμπρακτα η Ελλάδα έχει ανάγκη.

Σε αυτή την λογική πλαισίου λοιπόν, κάποιοι με ελαφριά την καρδιά διαβάζω, επιθυμούν να μαυρίσουν με την αποχή τους τις Ευρωεκλογές, να διαμαρτυρηθούν για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, να αντισταθούν γενικότερα.

Κάπως έτσι θα ενταχθούν στο ευρωκοινοβούλιο παρτάλια εθνικοί διασώστες, αθλητές αιώνιοι φοιτητές και ο κάθε πικραμένος ανθέλληνας που σήμερα σου κουνάει το δάχτυλο δηλώνοντας πατριώτης, την ώρα που είναι κατά της αμυντικής ενίσχυσης της χώρας, της αναβάθμισης στην παιδεία με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατά των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανακοινώσει το υπουργείο δικαιοσύνης.

Μετά από μνημόνια, κλειστές τράπεζες, οικονομική κατάρρευση από χρόνια πασοκική εσάνς, συνδικαλισμό, παθητική στάση πολιτικών που τίμησαν τους αγώνες της αριστεράς, ίσως μυαλό δεν βάλαμε.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να εκσυγχρονιστούμε και να αποδώσουμε το στίγμα ενός ευρωπαϊκου κράτους up to date με ό,τι θεωρούμε πρότυπο.

Αυτό δεν θα γίνει μαγικά.
Στο χέρι μας είναι.

Δεν θα γίνει όμως όσο η γκρίνια, οι κομματικοί σωτήρες και ο λαϊκισμός κυριαρχούν.

Facebook Comments