Για δεύτερη ημέρα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων τα οποία έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Νοέμβριο, υποχωρεί το πετρέλαιο, διατηρώντας τις τιμές στο στενό εύρος του έτους.

Το αργό τύπου μπρεντ υποχώρησε προς τα 81 δολάρια το βαρέλι μετά και την πτώση 1,4% την Τετάρτη, ενώ το West Texas Intermediate πλησίασε τα 76 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου είχαν κέρδη 1% νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στο Λίβανο ως αντίδραση στις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στο βόρειο Ισραήλ και σκότωσαν ένα άτομο και τραυμάτισαν τουλάχιστον επτά ακόμη.

Τα αποθέματα σε εθνικό επίπεδο (ΗΠΑ) αυξήθηκαν κατά 12 εκατομμύρια βαρέλια περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, με τα αποθέματα στον στενά παρακολουθούμενο κόμβο αποθήκευσης πετρελαίου στο Cushing της Οκλαχόμα να αυξάνονται με τη σειρά τους. Παρόλα αυτά, τα αποθέματα ντίζελ και βενζίνης μειώθηκαν εν μέσω βλαβών στα διυλιστήρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο έχουν επανειλημμένα ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή για να εγκαταλείψουν αυτά τα κέρδη λόγω των ανησυχιών ότι υπάρχει υπερβολική προσφορά στην αγορά, καθώς η ζήτηση μειώνεται.

Facebook Comments