Ιδανικός «αυτόχειρας» ο Παναθηναϊκός έχασε ένα θεωρητικά εύκολο τρίποντο στον αγώνα με την Κηφισιά και περιέπλεξε την κατάσταση στην πρώτη τετράδα της Super League.

Η 24η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος φάνταζε βατή για όλους τους διεκδικητές του τίτλου. Ίσως η ΑΕΚ να είχε το πιο δύσκολο έργο αφού αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Λαμία, ομάδα που δικαίως βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Στην πράξη όμως, η «Ένωση» πήρε πιο εύκολα από τους άλλους τρεις τη νίκη που τη διατήρησε στην κορυφή.

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι σε Παναιτωλικό, Κηφισιά και Αστέρα, με το «τριφύλλι» να είναι το μοναδικό «θύμα» λόγω των συνεχόμενων αγώνων και της ατελείωτης μάχης που έδωσε μεσοβδόμαδα για να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

«Ίχνη» κούρασης είχαν «ασπρόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» όμως εκείνοι κατάφεραν να κάνουν τις ανατροπές και να διατηρηθούν κοντά στην ΑΕΚ. Ερωτηματικό εδώ είναι εάν θα καταφέρουν κάτι αντίστοιχο τώρα που πλησιάζουν οι αγώνες για τη φάση των «16» του Conference League με Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ.  Προφανώς οι συγκεκριμένοι έχουν την προτεραιότητα τόσο χρονικά όσο και σε συγκέντρωση από τα  play – off του πρωταθλήματος.

Δεδομένα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θέλουν να κάνουν μία αξιοσημείωτη πορεία στην τρίτη κατά σειρά διασυλλογική διοργάνωση. Δικαιολογημένα αφού οι αντίπαλοι δεν τρομάζουν ενώ αμφότεροι έχουν δείξει φέτος ότι στην Ευρώπη είναι άκρως συγκεντρωμένοι. Τι καλύτερο και για την βαθμολογική συγκομιδή της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA.

Όπως και να έχει η ισοπαλία του Παναθηναϊκού άλλαξε σε σημαντικό βαθμό τις ισορροπίες. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Λεπτομέρειες όπως η περσινή ισοπαλία με το Βόλο στα play  – off θα κρίνουν και τον φετινό πρωταθλητή. Κάθε «απώλεια» βαθμολογική από εδώ και πέρα θα απομακρύνει σημαντικά την εκάστοτε ομάδα από το «όνειρο» του τίτλου.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments