Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης αποκάλυψε ότι ο ίδιος όχι μόνον υπερψήφισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, αλλά ότι συνέβαλε στη συγγραφή του άρθρου που προβλέπει αναστολή κονδυλίων, αν η χώρα δεν συμμορφωθεί με το περιεχόμενό του.

«Φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάνουμε και το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας» είπε στο OPEN.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε, διευκρίνισε ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία. «Όχι ΟΙ ευρωβουλευτές, Ο ευρωβουλευτής, εγώ το έγραψα, είπε.

Ο κ. Αρβανίτης διευκρίνισε μάλιστα και το περιεχόμενο του άρθρου που συνέδραμε. «Στο άρθρο 27 που συνέβαλα ουσιαστικά λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ», είπε, προσθέτοντας: «Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια».

Facebook Comments