Η νίκη του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι και θα αποδειχθεί σε βάθος χρόνου το πιο σημαντικό αποτέλεσμα για την οικονομία των play off. Σε περίπτωση φυσικά που αναδειχθεί πρωταθλητής.

Στους δυόμιση μήνες επί Φατίχ Τερίμ, το «τριφύλλι» είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, βαθμολογικές απώλειες με υποδεέστερους αντιπάλους. Είχε όμως την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και κάποιες σοβαρές εμφανίσεις σε ντέρμπι που σε έπειθαν ότι μπορεί να είναι η χρονιά του.


Αυτή η αστάθεια στην απόδοση ήταν απολύτως φυσιολογική, διότι η απότομη αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας σαφώς και επηρέασε τους ποδοσφαιριστές, που έπρεπε να πορευθούν με το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ταυτόχρονα να βάλουν στο παιχνίδι τους τις ιδέες του Τούρκου προπονητή. Σταδιακά θα αποκτούσαν την «ταυτότητα» του Τερίμ και αυτό θα είχε συνέπειες. Όπως και έγινε με τις βαθμολογικές απώλειες και τον παραλίγο αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ.

Ο χρόνος εν τέλει δεν στέρησε κάτι από τον Παναθηναϊκό. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό βγήκαν όλα όσα δουλεύει ο 70χρονος τεχνικός στον απόλυτο βαθμό. Ίσως στην καλύτερη εμφάνιση με εκείνον προπονητή, οι «πράσινοι» κυριάρχησαν του «αιώνιου» αντιπάλου και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη έγιναν δεύτερο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Σαφώς και όλα αλλάζουν αγώνα με τον αγώνα, το γεγονός όμως ότι ο Παναθηναϊκός θα δώσει ακόμη εννέα αγώνες με την υπογραφή Τερίμ είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό. Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Για να πάει η ομάδα ένα βήμα πιο μπροστά. Είναι σημαντικό λοιπόν η ομάδα να έχει μία ταυτότητα για να μην πέσει σε παγίδες τύπου Λαμίας στη διάρκεια της διαδικασίας.

Η φετινή «μάχη» του τίτλου θα παιχτεί στις πέντε με έξι νίκες, σε αντίθεση με πέρυσι που η ΑΕΚ έφτασε στο πρωτάθλημα με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί φέτος αφού οι διεκδικητές είναι πια τέσσερις και όχι δύο.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments