Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έγραψαν δύο ποδοσφαιρικά έπη με δύο ανεπανάληπτες ανατροπές!

Το 1-4 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και το 2-0 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν μπορούσαν να ανατραπούν στη θεωρία, μόνο στην πράξη. Έτσι κι έγινε. Διότι για πρώτη φορά την τελευταία 20ετία οι ελληνικές ομάδες «καίγονται» για ευρωπαϊκή πορεία.


Παίκτες κλάσης με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο ανέκαθεν ερχόντουσαν στην Ελλάδα, «βυθίζονταν» όμως στη γενικότερη φιλοσοφία που έλεγε «πρωτάθλημα, κύπελλο και ότι προκύψει στην Ευρώπη».

Φέτος ως δια μαγείας διαπιστώσαμε, όχι εμείς αλλά οι τέσσερις εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, ότι τα πάντα είναι εφικτά σε συνδυασμό με την επιθυμία να βρεθεί κάποιος στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας. Το «όνειρο» μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αφού όταν υπάρχει θέληση, ποιότητα και ελληνικό πάθος βλέπουμε θριάμβους που ούτε καν είχαμε φανταστεί.


Όπως οι ανατροπές Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ επί υποδεέστερων όπως αποδείχθηκε αντιπάλων. Σαφώς η ποιότητα των «ερυθρόλευκων» δεν συγκρινόταν με αυτή των Ισραηλινών, που ήταν πιο δεμένοι σαν ομάδα. Αντιστοίχως ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε όλα τα στοιχεία για να ξεπεράσει το εμπόδιο των Κροατών, που ήταν αρκετά αποδυναμωμένοι σε σχέση με το καλοκαίρι.

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε εν τέλει και μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι επιτέλους κάτι ουσιαστικό κάνουμε εκτός συνόρων. Οι προσδοκίες άλλωστε ανεβαίνουν συνεχώς, αφού ο δρόμος μέχρι τον τελικό είναι μεν γεμάτος εμπόδια, ουδείς δε μπορεί να βάλει στοπ στα όνειρα των φίλων των δύο ομάδων.

Υπάρχει πάντα η πίεση του πρωταθλήματος όπου και εκεί η «μάχη» καλά κρατεί, είναι όμως ιστορική ευκαιρία για έναν ή και για τους δύο να βρεθούν στα ημιτελικά και γιατί όχι στον τελικό μία ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Θα είναι παράσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα μεγαλώσει το πρεστίζ των ομάδων μας. Ιδανικά εάν συνδυαστεί με πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στο Euro της Γερμανίας.

Facebook Comments