Σε αύξηση των τιμών-στόχων που δίνει για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Deutsche Bank. Για ποιους λόγους παραμένει θετική η επενδυτική τράπεζα.

Όπως επισημαίνει φαίνεται να επωφελούνται από τους πολλαπλούς θετικούς ανέμους, καθιστώντας τες την κορυφαία τοποθέτηση για πολλούς επενδυτές, μετά από τις ισχυρές επιδόσεις και τις λαμπρές προοπτικές που παρουσιάζουν, λόγω της σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένης κερδοφορίας και ανθεκτικότητας, καθώς και της βελτιωμένης ρευστότητας της αγοράς μετά την αποεπένδυση του ΤΧΣ.

Αυτό, όπως τονίζει η γερμανική τράπεζα, φαίνεται να αντικατοπτρίζεται στην απόδοση των μετοχών εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, με αποτέλεσμα οι αποτιμήσεις τους να είναι σε γενικές γραμμές σύμφωνες με αυτές των τραπεζών της Νότιας Ευρώπης, με τους εκτιμώμενους δείκτες P/E για το 2025 να βρίσκονται τώρα στο εύρος του 6x και τους δείκτες P/TBV στο 0,6- 0,8x για απόδοση ιδίων κεφαλαίων RoTE στο 10%-15%, Έτσι, αν και η D.B. πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι πλέον φθηνές, βλέπει πολλούς λόγους να παραμείνει θετική και για αυτό προχωρά σε αναβάθμιση των τιμών-στόχων.

Ειδικότερα, ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,20 ευρώ από 2,15 ευρώ πριν με σύσταση buy, για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει νέα τιμή-στόχο τα 4,20 ευρώ από 3,95 ευρώ πριν με σύσταση hold, για την Eurobank ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 2,55 ευρώ από 2,40 ευρώ πριν με σύσταση buy και για την Εθνική Τράπεζα δίνει νέα τιμή-στόχο τα 8,95 ευρώ από 8,30 ευρώ προηγουμένως με σύσταση buy επίσης.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments