Ιδιαίτερα θετική για τις ελληνικές τράπεζες δηλώνει η Euroxx Securities, έπειτα και από την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2023, τονίζοντας πως βλέπει ράλι άνω του 20% το επόμενο διάστημα.

Όπως επισημαίνει, οι προοπτικές για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο παραμένουν πολύ bullish ενόψει του ισχυρού μακροοικονομικού σκηνικού, της ευνοϊκής δομής της αγοράς και των χαμηλών αποτιμήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο τονίζει πως είναι θετική για όλες τις ελληνικές τράπεζες, αλλά αυτή τη στιγμή βλέπει την υψηλότερη ανοδική πορεία όσον αφορά την αποτίμηση, στις Eurobank και Πειραιώς.

Έτσι, διατηρεί την τιμή-στόχο για την Eurobank στα 2,5 ευρώ με περιθώριο ανόδου 39%, για την Τράπεζα Πειραιώς την τοποθετεί στα 5,40 ευρώ από 5,30 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 38%, για την Alpha Bank την τοποθετεί στα 2,40 ευρώ, αμετάβλητη σε σχέση με πριν, με περιθώριο ανόδου 38% και για την Εθνική Τράπεζα η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 9,80 ευρώ από 9,40 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου της τάξης του 34%.

Κατά την Euroxx, το επόμενο διάστημα αναμένονται περισσότερες αναβαθμίσεις των κερδών ανά μετοχή (EPS). Όπως σημειώνει, έχει βελτιστοποιήσει τις προβλέψεις της μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου 2023 και τους στόχους των επιχειρηματικών σχεδίων έως το 2026.

Συνολικά, έχει αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για το EPS κατά περίπου 5-7% και είναι πλέον πιο κοντά στο guidance των διοικήσεων. Οι εκτιμήσεις της αγοράς εξακολουθούν να είναι 20-30% κάτω από το guidance (και τις προβλέψεις της Euroxx) και συνεπώς, η χρηματιστηριακή αναμένει αναβαθμίσεις στην κερδοφορία τα επόμενα τρίμηνα.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments