Το όνειρο του Euro «έσβησε» για την Εθνική στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκεί όπου οι πιθανότητες γίνονται 50-50. Ο πιο τυχερός και ψύχραιμος βγαίνει νικητής.

Κάποιοι Έλληνες μπορεί να «λύγισαν» μπροστά στο βάρος ενός τόσο μεγάλου στόχου. Απολύτως φυσιολογικό. Και ποιος δεν έχει «λυγίσει» άλλωστε; Διότι για τους περισσότερους ήταν μία μοναδική ευκαιρία να υπηρετήσουν τη χώρα τους στο υψηλότερο επίπεδο. Να γράψουν συμμετοχή ή έστω παρουσία σε ένα μεγάλο τουρνουά.

Η ιστορία έγραψε, δέκα σερί χρόνια μακριά από τα μεγάλα ραντεβού. Η ομάδα που έχει κατακτήσει ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα είναι απούσα από πέμπτη διαδοχική διοργάνωση και ναι αυτό είναι αποτυχία. Όλες όμως οι ομάδες περνάνε από μία τέτοια κατάσταση, απλά η φετινή ήταν ευκαιρία και σπουδαία μάλιστα.

Απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους μπορούσαμε και έπρεπε να είμαστε μία από τις 24 ευρωπαϊκές χώρες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Γερμανίας. Ταλέντο, ποιότητα, χημεία, εμπειρία και πάνω από όλα πλάνο είχαμε και θα έχουμε. Όλα τα παραπάνω είναι ο στόχος που επετεύχθη σε αυτή τη διετία με τον Γκουστάβο Πογιέτ.

Χάρη σε αυτά φτάσαμε στον τελικό του Nations League χωρίς ήττα, χάρη σε αυτά πήραμε την τρίτη θέση στα προκριματικά και κοντράραμε Γαλλία και Ολλανδία. Το να φτάσεις λοιπόν μέχρι τον τελικό είναι επιτυχία, το να μην προκριθείς στο Euro επειδή χάθηκαν δύο πέναλτι είναι ατυχία, μομέντουμ κλπ.

Συμφωνώ ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά κάποια πράγματα αγωνιστικά αλλά μπορείς να κατηγορήσεις έναν προπονητή για μία κακή ημέρα στη δουλειά; Έτυχε στο συγκεκριμένο και πιο κρίσιμο παιχνίδι. Κριτική φυσικά και να γίνει, δεν αξίζει όμως να ισοπεδώνουμε τον προπονητή ή τα παιδιά που έδωσαν τα πάντα επειδή φοβήθηκαν παραπάνω από όσο έπρεπε τον αντίπαλο ή αστόχησαν σε πέναλτι. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, αυτή είναι η ομορφιά του και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Τώρα είναι που η Εθνική πρέπει να στηριχθεί από όλους γιατί ταλέντο, πίστη και καλό κλίμα υπάρχει. Το θέμα είναι να παραμείνει αγκαλιασμένη η ομάδα από τον κόσμο, γιατί μόνο έτσι θα ταξιδέψουμε ξανά μαζί της.

 

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments