ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν οι μεγάλοι νικητές των ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Οι νίκες έγιναν ακόμη πιο σημαντικές με τον τρόπο που ήρθαν. Κυρίως για την «Ένωση» που πανηγύρισε το τρίποντο στις καθυστερήσεις του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους».

Ξεκινώντας από την OPAP Arena μιας και εκεί έγινε ο αγώνας της ημέρας, είδαμε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με την τακτική να κερδίζει τους θεατές, περισσότερο από τις κλασικές ευκαιρίες. Τις μεγαλύτερες από τις οποίες είχε ο Ολυμπιακός με τον Αθανασιάδη να νικά Μασούρα και Ελ Καμπί.

Στο δεύτερο, ο Αλμέιδα σαν να μπέρδεψε την ομάδα του με τις τρεις μαζεμένες αλλαγές και την επιλογή να παίξει με δύο επιθετικούς, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στο κέντρο. Ο διαβασμένος Μεντιλίμπαρ και οι εξαιρετικοί Έσε – Τσικίνιο εκμεταλλεύθηκαν το κενό για να δώσουν μέτρα στην ομάδα και να φτάσουν σε θέση βολής οι Μαρτίνς και Γιόβετιτς. Οι μεγάλες ευκαιρίες χάθηκαν και ο Αργεντινός τεχνικός που διόρθωσε το λάθος με την αλλαγή του Λιούμπισιτς, είδε τον Ελίασον να προκαλεί «έκρηξη» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μπορεί το τρίποντο να είναι καθοριστικής σημασίας, δεν σημαίνει όμως ότι τελειώνει εδώ το πρωτάθλημα. Για την ΑΕΚ ακολουθούν δύο εξίσου δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και με τον ΠΑΟΚ στην έδρα της που θα επηρεάσουν σημαντικά τον πίνακα της βαθμολογίας. Δύο ισοπαλίες θα δώσουν την ευκαιρία στο μεν «τριφύλλι» να την πλησιάσει με νίκη επί του Άρη και στον Ολυμπιακό να ξαναμπεί στο παιχνίδι του τίτλου εφόσον κάνει το δυο στα δύο επί των Θεσσαλονικών και της Λαμίας.

Από την άλλη, με το διπλό επί του Παναθηναϊκού ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάλυψε την ήττα από τον Άρη την πρώτη αγωνιστική των play – off. Πέρασε από μία έδρα που πάει τώρα η ΑΕΚ και δεδομένα η ομάδα του Τερίμ θα θέλει να βγάλει αντίδραση και να διεκδικήσει ότι μπορεί. Βέβαια υπάρχει στη μέση το Conference League το οποίο προηγείται χρονικά και δικαιολογημένα άπαντες στον ΠΑΟΚ θα θέλουν την πρόκριση επί της Μπριζ.

Το πρωτάθλημα απέκτησε νέο ενδιαφέρον και θα μας κρατήσει μέχρι το φινάλε που αναμένεται ξανά συγκλονιστικό.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments