Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και μπήκε ξανά στο «κόλπο». Όχι ότι δεν ήταν, αλλά σε ενδεχόμενη ισοπαλία ή ακόμη χειρότερα σε ήττα θα χρειαζόταν ένα «θαύμα» για να στεφθεί πρωταθλητής.

Το προβάδισμα της ΑΕΚ δεν επηρέασε τους παίκτες του Φατίχ Τερίμ, αφού το μάτι τους «γυάλιζε», ήθελαν να αποδείξουν ότι η ήττα από τον ΠΑΟΚ δεν τους άξιζε και ότι παραμένουν ισάξιοι διεκδικητές του τίτλου. Παρότι είμαστε ακόμη στην τρίτη αγωνιστική των play off, οι δύο ομάδες φανέρωσαν στον αγωνιστικό χώρο τη μεγάλη επιθυμία για νίκη. Ούτε η ισοπαλία δεν τους έκανε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εντυπωσιακός ρυθμός του πρώτου 20λεπτου, όπου η μπάλα μεταφερόταν από τη μία περιοχή στην άλλη.

Η «Ένωση» επηρεάστηκε περισσότερο από το δικό της προβάδισμα παρά ο Παναθηναϊκός και όπως έχει συνηθίσει τον κόσμο της φέτος, όταν προηγείται έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να δεχθεί γκολ παρά να πετύχει δεύτερο. Όπως πολλάκις έκανε την περασμένη χρονιά.

Μουκουντί και Βίντα δεν ήταν σε καλή μέρα, σε αντίθεση με τον Ιωαννίδη που έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα και έκανε ότι ήθελε στη Λεωφόρο. Ο Έλληνας επιθετικός ήταν… ασυγκράτητος, παρέσυρε τους συμπαίκτες τους και όλοι μαζί πανηγύρισαν τη νίκη.

Τη δεύτερη στη φετινή διαδικασία των play – off της Super League. Όσες έχουν δηλαδή ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ μία έχει ο Ολυμπιακός. Στατιστικά ο πρωταθλητής θα πρέπει να κάνει έξι νίκες για να κόψει πρώτος το νήμα. Απομένουν άλλες επτά αγωνιστικές και σε αυτές ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα πρέπει να ψάξουν άλλες τέσσερις με πέντε νίκες και να ελπίζουν σε απώλειες των αντιπάλων.

Ο μεν «Δικέφαλος του Βορρά» υπερκέρασε το εμπόδιο της Λαμίας που του έβαλε δύσκολα, οι δε «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα του Άρη. Μην ξεχνάμε εδώ τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των δύο που θα επηρεάσουν δεδομένα το πλάνο των προπονητών και θα δοκιμάσουν τις αντοχές των ποδοσφαιριστών. Όσο η σεζόν οδεύει προς το φινάλε, τόσο θα μεγαλώνει το άγχος και η κούραση θα δυσκολεύει τις προσπάθειές τους.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments