Η έκτη αγωνιστική των play off της Super League αποτέλεσε μία καλή προετοιμασία για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι.

Ένα ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή. Ο νικητής ενδεχομένως τα παίρνει όλα, σε περίπτωση ισοπαλίας επιτρέπουν σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να πιστέψουν ακόμη περισσότερο στη μεγάλη ανατροπή.

Και πώς να μην το κάνουν, ειδικά ο Ολυμπιακός. Γράφαμε εδώ ότι οι για να έχουν ελπίδα οι «ερυθρόλευκοι» θα έπρεπε να κάνουν δύο νίκες με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Την πρώτη από τις δύο την πήραν άνετα και με πολλές αλλαγές. Σαφώς τους έδωσε ώθηση η τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference, ενώ από την άλλη ο αποκλεισμός επηρέασε εμφανέστατα την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει χρωστούμενο το μεταξύ τους ματς στη συμπρωτεύουσα.

Από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των δύο παραπάνω, ευνοήθηκαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός που συνέχισαν νικηφόρα, έκαναν το 2/2 με αντιπάλους που όφειλαν να το κάνουν και μπορούν να επικεντρωθούν τώρα στη μεταξύ τους «μονομαχία». Η μεν Ένωση πέρασε αλώβητη, αγχωμένη όμως από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ήταν ανώτερη, «βομβάρδισε» τον αντίπαλο και πάλι της έλειπε ο κυνισμός στο τελείωμα των φάσεων. Αμυντικά προβλημάτισε στις λίγες φάσεις που δέχθηκε και επιθετικά είχε τις συνεργασίες και την πίεση που μας έχει συνηθίσει. Ενόψει Παναθηναϊκού όμως θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και άριστη σε όλους τους τομείς.

Το δε «τριφύλλι» πετάει φωτιές με τους «καυτούς» Μπακασέτα και Ιωαννίδη. Οι δυο τους έχουν ταιριάξει τέλεια και απέναντι στη Λαμία έκαναν πρόβα ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Με τέτοιο Φώτη οι φίλοι της ομάδας μπορούν να είναι περισσότερο από αισιόδοξοι για την έκβαση της σεζόν, αφού ο στόχος του νταμπλ είναι παραπάνω από εφικτός. Ακόμη και έναν από τους δύο τίτλους να κατακτήσουν οι πράσινοι, άπαντες θα έχουν απολαύσει μία εξαιρετική ομάδα που τώρα παίρνει πράγματα από τον Φατίχ Τερίμ.

Η «κοιλιά» με τον Τούρκο προπονητή ήταν αναμενόμενη αφού σίγουρα άλλαξε πράγματα. Στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν βγαίνουν στο γρασίδι όλα τα στοιχεία που έχει δώσει ο 70χρονος τεχνικός, ενώ οι παίκτες είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Με «όπλο» την εξαιρετική φόρμα και την κατάσταση της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θα του δώσει προβάδισμα τίτλου.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments