Ο Ολυμπιακός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης! Ο πρώτος από τις ελληνικές ομάδες που το καταφέρνει. Διόλου τυχαίο, αφού το Conference League της UEFA είναι η διοργάνωση που ευνοεί του εκπροσώπους μας στην Ευρώπη.

Σαφώς το κατόρθωμα του Ολυμπιακού είναι μοναδικό. Σε μία πολύ περίεργη χρονιά με δύο αλλαγές προπονητών και αμέτρητες μεταγραφές ποδοσφαιριστών, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το αδιανόητο. Έκαναν πράξη το «όνειρο τρελό» των φίλων τους φτάνοντας μέχρι την κορυφή της Ευρώπης. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα μέσα από επικές προκρίσεις και μαεστρικές κινήσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος τεχνικός «διάβασε» όλους τους αντιπάλους, μα πρώτα από όλα τους παίκτες του για να μπορεί να φτιάξει την ομάδα που παρακολουθήσαμε. Μία ομάδα σκληρή, με σωστό τακτικό προσανατολισμό και γνώση του τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Στην παγίδα του έπεσαν σπουδαίοι προπονητές όπως ο Έμερι και ο Ιταλιάνο, με εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Χάρη σε αυτόν οι Πειραιώτες έζησαν το μοναδικό συναίσθημα του Πρωταθλήτη Ευρώπης. Οι εικόνες από το κέντρο της πόλης θα μείνουν για να πάντα χαραγμένες στη μνήμα παικτών και φιλάθλων. Τα ονόματα των πρωταγωνιστών δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Ταυτόχρονα όμως δίνουν κίνητρο στις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι πλέον τα πάντα είναι εφικτά.

Η τρίτη διασυλλογική διοργάνωση είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Άλλωστε και ο Δικέφαλος του Βορρά έδειξε ότι είναι ικανός να πάει μακριά. Σαφώς χρειάζεται τύχη, πλάνο και υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές για να επιτευχθεί ένας τόσο μεγάλος στόχος, όμως δεν είναι πια απίθανο.

Αφού το κατάφερε ένας μπορούν και οι υπόλοιποι. Χρειάζεται όμως… εξευρωπαϊσμός. Πρέπει να εκτιμήσουμε επιτέλους τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να επενδύσουμε σε πορείες, περισσότερο από ότι στα πρωταθλήματα και τις εγχώριες διοργανώσεις. Μέσα από ευρωπαϊκή «γιγάντωση» έρχονται και οι υπόλοιποι τίτλοι.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments