Η Ελλάδα φημίζεται για τις πανέμορφες ακτές της. Πολλές από αυτές έχουν ξεχωρίσει και έχουν καταταχθεί σε υψηλές θέσεις ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Είναι δυνατόν λοιπόν να κατοικούμε σε μια τόσο προικισμένη χώρα και να μην ξέρουμε για ποια μέρη της ξεχωρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο; Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ανακαλύψετε όλα αυτές τις εξεζητημένες τοποθεσίες για τις οποίες άνθρωποι ταξιδεύουν για χιλιάδες μίλια ώστε να τα γνωρίσουν.

Ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του κόσμου

Το 2024 το Tripadvisor ανακοίνωσε δύο λίστες: τη μία με τις 10 πιο βιώσιμες παραλίες του κόσμου και την άλλη με τις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου. Τι θέσεις είχαμε λοιπόν εμείς;

Γαλησσάς, Σύρος

Η παραλία αυτή της Σύρου κατέκτησε την τέταρτη θέση. Σε απόσταση 20 με 30 λεπτών βρίσκεται ο Γαλησσάς, βραβευμένος με Γαλάζια Σημαία, που είναι ξακουστός για την καλή προσβασιμότητα που προσφέρει στα άτομα με αναπηρία, τα καθαρά του νερά αλλά και την άμεση εξυπηρέτηση που προσφέρουν οι επιχειρήσεις εκεί στους επισκέπτες.

Είναι ιδανική παραλία για οικογένειες λόγω των ρηχών νερών της, στα οποία μπορούν οι μικροί μας φίλοι να παίζουν με τις ώρες. Όταν έρθει η στιγμή που θα πεινάσετε μπορείτε να κατευθυνθείτε στις υπέροχες ταβέρνες της περιοχής για να δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές του νησιού. Μην ξεχνάτε να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τα family resort του Γαλησσά για να κλείσετε το κατάλληλο κατάλυμα για εσάς.

Ποιες θέσεις όμως κατακτήσαμε στη λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες;

Ελαφονήσι, Κρήτη

Στη 19η θέση βρίσκεται η πανέμορφη αυτή παραλία της Κρήτης με τη διάσημη ροζ της άμμο, ενώ αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Σε αυτή μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και να χαλαρώσετε στην ακτή της.

Βρίσκεται κοντά στην Κίσσαμο και σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και η παραλία Φαλάσαρνα, ένα προστατευμένο φυσικό καταφύγιο.

Μύρτος, Κεφαλονιά

Μια μαγική γωνιά με καταγάλανα νερά και βότσαλα ανάμεσα σε ψηλούς λευκούς βράχους με πλούσια βλάστηση σας περιμένει να σας ταξιδέψει. Σκαρφάλωσε στην 23η θέση όχι μόνο για τη φυσική της ομορφιά, αλλά και για την καθαριότητα της μιας και έχει βραβευτεί πολλές φορές με Γαλάζια Σημαία.

Στην άκρη της υπάρχει μια μικρή σπηλιά που μπορείτε να εξερευνήσετε αλλά και να κάνετε snorkelling σε όλη την έκταση της παραλίας. Η οργάνωσή της είναι πολύ καλή με ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια και τουαλέτες που προσφέρει το beach bar εκεί, ενώ υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι το οποίο παραμένει ανέγγιχτο για να το απολαύσετε.

Ποιές είναι οι καλύτερες παραλίες της χώρας;

Για την πλειοψηφία των υπόλοιπων παραλιών ψήφισαν οι αναγνώστες του Βρετανικού Μέσου Guardian για αυτές που θα επισκεπτόντουσαν ξανά και ξανά. Μπορείτε να φανταστείτε ποιες είναι αυτές…;

Συνεχίζουμε δυναμικά με την Κρήτη, αφού φαίνεται πως οι παραλίες της έχουν κάνει τρομερή αίσθηση στους επισκέπτες και δεν τους αδικούμε!

Μπάλος, Κρήτη

Στον Κίσσαμο θα βρείτε την πανέμορφη παραλία του Μπάλου που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και αποτελεί εξίσου προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Η άμμος της λόγω των θρυμματισμένων κοχυλιών έχει εξίσου ένα ροζ χρώμα που σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά της σε μαγεύει!

Σαρακίνικο, Μήλος

Η διάσημη αυτή παραλία με τους λευκούς βράχους έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές όλων! Μπορείτε να βουτήξετε από εκεί ή να κατευθυνθείτε προς την παραλία που βρίσκεται από κάτω και να κολυμπήσετε εκεί. Στην περιοχή βρίσκονται και παλιές σπηλιές ορυχείων που μπορείτε να εξερευνήσετε μετά τη βουτιά σας.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Η παραλία αυτή και το καράβι της πρωταγωνιστούν σε εκατομμύρια φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποδεικνύουν περίτρανα γιατί αυτή είναι η καλύτερη παραλία της Ζακύνθου. Περιβάλλεται από λευκούς βράχους και φυσικά έχει κατάλευκη άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Για να φτάσετε εκεί χρειάζεται κάποιο καΐκι ή σκάφος ενώ η διαδρομή θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Αν ποτέ βρεθείτε στην Κέρκυρα πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσετε την παραλία αυτή στην κορυφή των προτεραιοτήτων σας. Αποτελεί την πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού καθώς εκτός από την κεντρική αμμώδη μεριά της έχει και πάρα πολλές σπηλιές τριγύρω για εξερεύνηση.

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τις παραλίες της Λευκάδας για την ομορφιά τους, μιας και όλες μοιάζουν λες και έχουν ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι. Είναι σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού και η διαδρομή προς εκείνη αποτελεί μια μοναδική περιπέτεια.

Μπορείτε να πάρετε κάποιο καραβάκι από το Νυδρί ώστε να φτάσετε σε αυτή ή ακόμη και να συμμετέχετε και σε μια κρουαζιέρα ώστε να δείτε ακόμη περισσότερα μέρη στη Λευκάδα και όχι μόνο. Ο δεύτερος τρόπος για να φτάσεις εκεί είναι να κατέβεις (και στη συνέχεια να ανέβεις) τα 300 σκαλιά που βρίσκονται πάνω από αυτή.

Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη

Το «εξωγήινο» αυτό τοπίο δεν είναι κάποιου άλλου πλανήτη… βρίσκεται σε ένα πολυαγαπημένο νησί του Αιγαίου και ξεχωρίζει ανάμεσα σε πάρα πολλά στη χώρα. Το κόκκινο χρώμα οφείλεται στα ηφαιστειακά πετρώματα και σε συνδυασμό με την κοκκινόμαυρη άμμο μια βουτιά στη θάλασσα αυτής της παραλίας θα σας μαγέψει!

Ποια παραλία ξεχώρισε για εσάς;

Ποιες από αυτές έχετε επισκεφτεί… και κυριότερα, ποια είναι η επόμενη στη λίστα σας για να εξερευνήσετε.

Facebook Comments