Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να δώσει στη δημοσιότητα μια σύνοψη της περιουσιακής του κατάστασης με ένα μονοσέλιδο excel λειτούργησε ως… βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα «πρέσαρε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το πόθεν έσχες του.


Το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου από την ομιλία Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ποινικό αδίκημα, ήτοι τη συμμετοχή του σε εταιρία της αλλοδαπής έως τους πρώτους μήνες του 2024. Πρόκειται για την εταιρία OSIOS LLC, η οποία έγινε γνωστή από τη δανειοδότηση των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των Χριστουγέννων και η οποία εμφανιζόταν να έχει έδρα το Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Ο κ. Κασσελάκης χθες παραδέχθηκε χθες ότι διευθέτησε τα της συμμετοχής του τους πρώτους μήνες του 2024, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση του ποσοστού του, καθώς το τρέχουν έτος δεν περιλαμβάνεται στη δήλωση που παρουσίασε χθες. Από την κυβέρνηση, πάντως, λένε ότι ότι παρέβη τον νόμο και μάλιστα τον αυστηρότερο νόμο που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016, καθώς δεν μεταβίβασε τα εταιρικά του μερίδια εντός δύο μηνών από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Στην κυβέρνηση, παράλληλα, στέκονται και στο γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δεν παρουσιάζει λεπτομέρειες των συναλλαγών του και τα πλήρη στοιχεία, επικαλούμενος έγγραφα που θα έρθουν… από το αμερικανικό IRS και τα οποία έχει ζητήσει.

Δείτε το Excel που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης

kasselakis-pinakas

Επί της ουσίας του «πόθεν έσχες» του κ. Κασσελάκη, κυβερνητικά στελέχη, πάντως, πηγαίνουν αρκετά βήματα πιο κάτω, αφήνοντας αιχμές για την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι από την κυβέρνηση διερωτώνται τίνι τρόπω ο κ. Κασσελάκης διάγει πολυτελή βίο με τον τρόπο που το κάνει. «Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;», ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κυβερνητικά στελέχη ήγειραν αρκετά ερωτήματα για το lifestyle του κ. Κασσελάκη, όταν αποκαλύπτονται βάσει της έκθεσης περιουσιακής κατάστασης ένας υψηλός δανεισμός και μικρός όγκος καταθέσεων, παρά το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αξιοσημείωτο portfolio με αμοιβαία κεφάλαια της UBS και μετοχές της εισηγημένης στο χρηματιστήριο Interactive Brokers, εμβέλειας 3 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, κυβερνητικά στελέχη παρατηρούν ότι στο εν λόγω έντυπο δεν αναγράφονται τα εισοδήματα του συζύγου του κ. Κασσελάκη Τάιλερ Μακ Μπεθ, παρά το ότι αναγράφονται σε άλλες στήλες δύο λογαριασμοί με ελάχιστες καταθέσεις του, οι οφειλές του από δύο πιστωτικές κάρτες και το φοιτητικό του δάνειο.

Γιώργος Ευγενίδης

Facebook Comments