Χρηματιστήριο: Άλμα ΟΠΑΠ – Αισθητή αύξηση του τζίρου

3 λεπτά ανάγνωση
5 Ιουνίου 2024

Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή ισχυρή υποχώρηση, με την αγορά να κινείται πάνω από τις 1.440 μονάδες, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.443,74 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,34%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.445,93 μονάδες (+1,49%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 116,67 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 22.642.283 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,49%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,11%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+4,06%), της Πειραιώς (+3,76%), της Alpha Bank (+2,60%) Lamda Development (+2,10%), της ΕΥΔΑΠ (+2,05% και της Μυτιληναίος (+1,97%).

Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Viohalco (-0,94%), της Quest Συμμετοχών (-0,74%) και των ΕΛΠΕ (-0,42%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Πειραιώς διακινώντας 5.151.253 και 4.642.453 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 18,79 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 17,07 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 72 μετοχές, 33 πτωτικά και 11 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ευρωσύμβουλοι +4,58% και MIG +4,42%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Moda Bango -7,22% και Flexopack -4,94%.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Πάνω από €1 δισ. τζίρος λόγω rebalancing – ΔΕΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκαναν το 43% των συναλλαγών – κέρδη 8,4% τον Μάϊο

Με ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσε τον Μάϊο το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χρηματιστήριο: 6η συνεχόμενη άνοδος με ισχυρό τζίρο

Το Χρηματιστήριο συνέχισε για έκτη διαδοχική συνεδρίαση την ανοδική του πορεία.

ΔΕΗ και τράπεζες εκτόξευσαν το Χρηματιστήριο κόντρα στην Ευρώπη

Με νέα ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.