Ο ανασχηματισμός που είναι στα σκαριά θα έχει έντονο «γαλάζιο» χρώμα. Δεν θα είναι μόνο ένας ανασχηματισμός με γνώμονα την καθημερινότητα, αλλά ένας ανασχηματισμός που θα ενισχύει το κομματικό στοιχείο της κυβέρνησης.

Η Τρίτη ή η Τετάρτη είναι οι πιθανές ημέρες για τις ανακοινώσεις που θα περιλαμβάνουν αλλαγές και μετακινήσεις 5 υπουργών και τουλάχιστον 5 υφυπουργών.

Ερώτημα παραμένει εάν θα ενισχύσει και τον ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου με την προσθήκη κάποιου προσώπου από το παρελθόν ή όπως φημολογείται ενός νέου. Ο βασικός κορμός των συνεργατών πάντως δεν αλλάζει, καθώς οι κ.κ. Βορίδης και Σκέρτσος παραμένουν στον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου, όπως επίσης και οι κ.κ Μαρινάκης, Νέζης και Κουτνατζής, ενώ οι πληροφορίες για επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Στο παρασκήνιο ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος είχε ακουστεί και προ μηνών στη διορθωτική παρέμβαση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρομοίως ακούγονται οι πρώην υπουργοί Νότης Μηταράκης και Κώστας Τσιάρας, αλλά και ο Κώστας Κατσαφάδος, ενώ στα πολιτικά παρασκήνια συζητούνται τα ονόματα των βουλευτών Κώστα Καραγκούνη, Χρήστου Κέλλα, Κώστα Γκιουλέκα, Μακάριου Λαζαρίδη και Άννας Ευθυμίου. Επίσης, υπάρχουν νέοι βουλευτές, για τους οποίους το Μέγαρο Μαξίμου έχει πολύ καλή άποψη και πάντα σε έναν ανασχηματισμό μπορεί να προκύψουν καραμπόλες που να επιφέρουν αξιοποίηση.

Γιώργος Ευγενίδης

Facebook Comments