Η κ. Μάρσα Δημοπούλου μπορεί να φεύγει ως Ειδική Γραμματέας αλλά έρχεται ως σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών για να σταθεί στο πλευρό του νέου Ειδικού Γραμματέα Νικόλαου Χρυσάκη. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η διετής θητεία της ολοκληρώθηκε μαζί με την περάτωση δύο έργων-ορόσημα, του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς και του Εργαστηρίου Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της απερχόμενης Ειδικής Γραμματέως Μάρσας Δημοπούλου:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του να με ορίσει ως την πρώτη Ειδική Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η διετής θητεία μου ολοκληρώθηκε σε αυτή την θέση και χαίρομαι πολύ που με διαδέχεται ένας τόσο άξιος άνθρωπος, ένας αστυνομικός λειτουργός που αποτέλεσε υπόδειγμα και είμαι βέβαιη ότι θα προσφέρει τα μέγιστα, ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Νικόλαος Χρυσάκης. Θα παραμείνω στο πλευρό του ως σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών για να καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία Ελλάδα χωρίς αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα.

Δυστυχώς, το πεδίο αντικειμένου μας είναι δύσκολο και υλοποιείται υπό αντίξοες συνθήκες καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιούνται τέτοιου είδους δράσεις και σε τέτοια κλίμακα σε μία χώρα που είχε εκατομμύρια αδέσποτα. Σε αυτά τα δύο χρόνια καταφέραμε πολλά, ορόσημο είναι η δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Ζώου Συντροφιάς (ΕΜΖΣ) και του Εργαστηρίου Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ). Και την επόμενη τριετία θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταφέρουμε πολλά περισσότερα που πρέπει να γίνουν με στόχο μας πάντα την ευζωία των ζώων».

Facebook Comments