Στο τραπέζι πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από τα ΗΑΕ με τα κατοικίδιά τους

4 λεπτά ανάγνωση
11 Μαρτίου 2026

Σε αναζήτηση λύσης για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς δεκάδες συμπατριώτες μας ζητούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μαζί με τα κατοικίδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πλέον πέσει το σενάριο να πραγματοποιηθεί ειδική πτήση από άλλη ελληνική αεροπορική εταιρεία, προκειμένου να μεταφερθούν οι επιβάτες μαζί με τα ζώα τους.

Για το ζήτημα είναι ενήμερο το υπουργείο Εξωτερικών, με τον υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη και την υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ενώ ενημέρωση έχει λάβει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ανάγκη για εναλλακτική λύση προέκυψε μετά την άρνηση της αεροπορικής εταιρείας που πραγματοποιεί τις πτήσεις επαναπατρισμού να μεταφέρει ζώα συντροφιάς, παρά τα σχετικά αιτήματα που έχουν κατατεθεί.

Έτσι εξετάζεται πλέον η ναύλωση ειδικής πτήσης, αποκλειστικά για τους Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν μαζί με τα κατοικίδιά τους. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 δεν προβλέπεται να αποσταλεί, ενώ η διαδικασία δυσκολεύει λόγω των περιορισμένων slots προσγείωσης στα αεροδρόμια της περιοχής.

Οι Έλληνες που βρίσκονται στα ΗΑΕ ζητούν άμεση λύση, καθώς δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τα ζώα τους. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έναρξη των επιθέσεων έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά εγκατάλειψης ζώων, γεγονός που εντείνει την πίεση για την εξεύρεση ανθρωπιστικής λύσης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jefferies: «Ψηφίζει» ελληνικές τράπεζες και «βλέπει» ράλι έως 55% στις μετοχές

Ιδιαίτερα θετική εμφανίζεται η Jefferies για τις ελληνικές τράπεζες.

Τάιλερ Μακμπέθ: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν για ένα κόμμα με 41%»

Μετά τον Στέφανο Κασσελάκη, φαίνεται πως και ο Τάιλερ Μακμπέθ επιχειρεί να

Τέλος η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ μετά από 20 χρόνια

Ο Όμιλος ΣΚΑΪ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη δημοσιογράφο