Χρηματιστήριο: Με τις συναλλαγές στα €66 εκατ. ο ΓΔ υποχώρησε στις 1.425 μονάδες

3 λεπτά ανάγνωση
20 Αυγούστου 2024

Πτώση σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας στην αγορά.

Ειδικότερα, η αγορά υποχώρησε μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 3,60%.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.425,51 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,47%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 66,75 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 15.284.847 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,69%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,21%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+4,04%), του ΔΑΑ (+2,20%) και της Τιτάν (+1,55%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-1,97%), της Coca Cola HBC (-1,92%), της Jumbo (-1,48%) και της Πειραιώς (-1,15%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 4.013.502 και 3.050.388 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 9,46 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 8,04 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 43 μετοχές, 54 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Vidavo +9,26% και Q&R +4,99%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ακρίτας -7,95% και Κέκροψ -6,91%.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση κερδών μετά τις 2.300 μονάδες – Πτώση με πιέσεις στις τράπεζες

Σε τροχιά κατοχύρωσης κερδών κινήθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τί φέρνει η αναβάθμιση της MSCI για το χρηματιστήριο και την οικονομία

Η απόφαση και της MSCI να αναβαθμίσει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά στην κατηγορία των

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ