Oι πρώτες κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον καιρό που βγήκε ήταν να απαγορεύσει το κάπνισμα και ακολούθως πολύ πονηρά και αργά να τα βάλει ξανά με τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως ακριβώς την περίοδο μνημονίων.

Ενώ τους είχαν σακατέψει τους ελεύθερους επαγγελματίες με φορολογία επί 10 χρόνια, είχαν το θράσος να επανέλθουν με ακόμα περισσότερους φόρους κατασυκοφαντώντας τους με ένα καρό ψέματα του υπουργού οικονομίας. Αυτές ήταν οι εμμονές τους και αυτές παραμένουν.

Στον αντίποδα θεσμοθέτησαν εξωφρενικά πρόστιμα για την δήθεν κακοποίηση σκυλιών και γατιών με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η Ελλάδα αδέσποτα και δεσποζόμενα τα οποία επίσης ενώ βλέπουν ότι οι δήμοι και η αστυνομία αδυνατούν να μαζέψουν και σακατεύουν τον κόσμο και ηχορυπαίνουν, δεν δίνουν μία τελική λύση στο πρόβλημα.

Ακόμα χειρότερα με τα lockdown που επιβάλανε έδωσαν λογο να αυξηθούν κι άλλο τα σκυλιά και τα γατιά στην επικράτεια για να μπορούν να κάνουν περιπάτους οι πολίτες λες και δεν μπορούσαν να κάνουν περίπατο μόνοι τους – έπρεπε να έχουμε και σκυλί δίπλα. Αντιγραφή της μπουρδολογίας του Μακρόν βέβαια…

Έτσι έχουμε μία χώρα αυτή τη στιγμή με τεράστια ηχορύπανση από όλους τους παλαβούς που πήρανε σκυλιά αλλά ο κύριος Μητσοτάκης ενοχλείται από το κάπνισμα και τους ελεύθερους επαγγελματιες μόνο.

Στην παρέμβαση Σαλμά δεν θίχτηκαν αυτά τα ζητήματα αλλά κάποια άλλα όπως τα κόκκινα δάνεια. Διαπιστώνουμε μία μεγάλη έλλειψη καθώς δεν θίχτηκε καθόλου το κομμάτι που αφορά και τα χρέη στο δημόσιο.

Ποιο συγκεκριμένα ο εξωδικαστικός αντικατέστησε το νόμο κατσέλη τον οποίο βλακωδώς κατήργησαν πάνω που ο νόμος Κατσέλη είχε γίνει ένα πλήρης εργαλείο ρύθμισης χρέους μετά από χρόνια νομολογιακής πρακτικής.

Έτσι λοιπόν ενώ με το νόμο Κατσέλη κουρεύονταν με τη βούλα του αρείου πάγου σύνταγματικά τα χρέη προς το δημόσιο δηλαδή εφορία και ασφαλιστικά ταμεία καταργώντας τον, αυτή η δυνατότητα στη συνέχεια χάθηκε με συνέπεια οι ρυθμίσεις του εξωτερικαστικού να μη δίνουν λύση σε όσους έχουν μεγάλες οφειλές στο δημόσιο παρότι πρόκειται για ανθρώπους που συσσώρεσαν τα χρεη αυτά από την οικονομική κρίση και την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων ενώ συνάμα δεν πρόλαβαν να τα εντάξουν στο νόμο κατσελη γιατί αυτός καταργήθηκε. Έτσι έχουμε 500.000 αποποιήσεις ακίνητων που θα ρημάξουν πάνω που ο κος Μητσοτάκης κόπτεται τάχα ότι δεν υπάρχουν αρκετά ακίνητα για να στεγάσουν τις οικογένειες φτηνά. Μα αν ρύθμιζαν οι κληρονόμοι τις περιουσίες με γενναίο κούρεμα τα ακίνητα θα έμεναν σε αυτούς!

Οι ρυθμιστικές δικλείδες του νόμου κατσέλη (που αποτελούν νομικό πολιτισμό της χώρας μας) όπως η μείωση εισοδημάτων, τα προβλήματα υγείας και άλλες ζωτικές συνθήκες σήμερα δεν είναι εφικτό να τυχουν εξέτασης από τον εξωδικαστικό ο οποίος είναι ένα απρόσωπο εργαλείο που δεν δίνει την λύση. Ακόμα χειρότερα γεννάται θέμα συνταγματικότητας καθώς μία μεγάλη κατηγορία πολιτών μπόρεσε και απαλλάχτηκε από τα χρέη της με τον ευεργετικό νόμο Κατσέλη ενώ μία εξίσου μεγάλη κατηγορία πολιτών με τα ίδια ζωτικά χαρακτηριστικά συνεχίζει να χρωστάει καθώς τα εργαλεία του εξωδικαστικού είναι πολύ πιο περιορισμένα για κουρέματα.

Έτι περαιτέρω άκρως υποκριτική η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στο δημογραφικό μιας και όταν βλέπει ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας χρωστάει είναι προφανές ότι δεν μπορεί να κάνει κανένα οικογενειακό προγραμματισμό αλλά παρόλα αυτά και ενώ ισχυρίζεται ψεύτικα ότι έχουμε βγει εκτός μνημονίων δεν δίνει δυνατότητα στους επαγγελματίες να απεγκλωβιστούν από τα χρέη τους καθιστώντας τους ένα ανενεργό δημογραφικά κομμάτι του πληθυσμού. Ακόμα και η περυσινή απόφαση περί δεκαετούς παραγραφής των οφειλών έγινε δεκτή με κρυφή οργή από Την κυβέρνηση που έσπευσε παρανόμως να προσθέσει ένα καρό προϋποθέσεις για τις παράγραφες στα ταμεία λες και θέλει να κρατήσει για πάντα χρεωμένο τον κόσμο στο δημόσιο.

Μόνη έγνοια του κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει να τσαμπουνάει περί δήθεν φοροδιαφυγής ώστε να επιβάλλει νέα μέτρα εις βάρος των ελευθέρων επαγγελματιών ώστε τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν τα επαγγέλματά τους και να πάνε σε μισθωτούς κλάδους. Ενώ συνάμα τους χρησιμοποιεί σα φόβητρο για τους άλλους. Δουλέψτε και μη μιλάτε μη σας κάνω όπως τους ελευθερους επαγγελματιες.

Πού αλλού άραγε θα βρει υπαλλήλους αυτός που θα πάρει τα 100 κυλικεία εντελώς προνομιακά για να του τα δουλεύουν;
Μία κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση τα 100 κυλικεία θα τα έδινε σε 100 νέες οικογένειες για να ζήσουν και όχι σε έναν που θα υπάλληλοποιήσει 100 νέους με μισθό πείνας.

Φυσικά το κλείσιμο των επαγγελματιών είναι και ο λόγος που όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη με εγκαταλελειμενα ισόγεια που παραμενουν ανοικιαστα σε όλη την Ελλάδα. Μανάβηδες, μικροεπισκευαστές κλπ εξαφανίστηκαν. Και ως ραχοκοκαλιά των μικρών πόλεων οι φόροι είναι ο λόγος της πληθυσμιακής τους εξαέρωσης την ώρα που ειρωνικά ο πρωθυπουργός μιλούσε για αθηνοκεντρικό κράτος. Μα αυτός είναι το αθηνοκεντρικό και μνημονιακό κράτος.

Μεγάλη πρεμούρα επίσης της κυβέρνησης ήταν να γεμίσει τα επιτελεία της με γυναίκες και wοκε άτομα.

Φυσικά είναι λογικό μιας και όλες οι επαναστάσεις γίνονται από άντρες. Δεν θα βρει εύκολα κανείς Σαλμά να του πάει κόντρα αν γύρω του έχει στελέχη μόνο του αντίθετου φύλου.

Στήριγμα στην κυβερνητική μπουρδολογία του κυρίου Μητσοτάκη όλα αυτά τα χρόνια πέρα από τα κανάλια είναι και ο φθόνος των κακοποιημένων μισθωτών ελλήνων απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης που οι άνθρωποι αυτοί δουλεύανε μέρα νύχτα. Μην έχοντας άλλη πίστην σε ανατροπή της κατάστασης στην ελλάδα, ούτε στη δικαιοσύνη πιστεύουν ούτε στο ότι θα πληρώσουν οι πλούσιοι, και άρα κοιτάνε τον πιο αδύναμο κρίκο, αυτούς που χάριν εντυπωσιασμού πατάσσει η κυβέρνηση για να αισθανθούν οι μισθωτοί λίγο καλύτερα. Που φυσικά οι ελεύθεροι επαγγελματίας πληρώνουν πολύ περισσότερα απ τους μισθωτός αλλά πού μυαλό να το καταλάβουν από την προπαγάνδα των ξεφτιλισμένων καναλιών.

Το άλλο στήριγμα της κυβέρνησης είναι η διαλυμένη αντιπολίτευση Πασοκ και Συριζα η οποία κάθε άλλο παρά υποστηρίζει λαϊκά αιτήματα και κοινωνικός αγώνες. Πουθενά δεν έχουμε δει εδώ και χρόνια μία πρόταση για το αφορολόγητο των ελευθέρων επαγγελματιών, για το χαμήλωμα των εισφορών τους κλπ

Τα κανάλια συνέχεια μιλάνε επί μήνες για τα ίδια και ίδια θέματα ( πχ τα αναδρομικά, τα pos ή τη…. μείωση εισφορών) όπως τα διατάζει η κυβέρνηση για να δείξουν ότι γίνεται έργο (ενώ μιλάνε φυσικά για τις εισφορές των εργοδοτών αφήνουν την ψευδαίσθηση ότι μειώνονται και των υπολοίπων – πράγμα που είναι ψευδές).

Χάρη στο ότι Συριζα και Πασοκ τσακώνονται αναμεταξύ τους συνεχώς έχουν απεμπολίσει την κοινωνική τους προέλευση στο να υποστηρίξουν τα οικονομικά και κοινωνικά δίκαια του λαού η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευημερεί ακόμα.
Εντυπωσιακό ότι άλλες κοινωνικές ομάδες δεν ασχολούνται με κανένα ταξικό ζήτημα ίσα-ίσα έχουν πάθει εμμονή με ζητήματα των δύο φυλων ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αδύναμο φύλο πλέον είναι οι άντρες.

Για να μην είμαστε άδικοι το μόνο καλό που έκανε η νδ είναι που αύξησε τον τουρισμό της Αθήνας κάτι άπιαστο πριν μερικά χρονιά. Η περιοχή της Πλάκας και πέριξ ήταν μια καταθλιπτική περιοχή και τώρα σχεδόν όλο το κέντρο σφύζει από ζωή και τα οικονομικά εύπορα χαμόγελα των τουριστών σπανέ την μανιοκατάθλιψη των αγέλαστων νευρόσπαστων μνημονιοπληκτων αθηναίων και των φεμινιστριών που έχουν μαζευτεί από όλη την ελληνική επαρχία.

Αν το τρισάθλιο κέντρο της Αθήνας κατάφερε η ΝΔ να το κάνει πόλο έλξης σίγουρα θα μπορούσε να κάνει τουριστική και την ελληνική επαρχία που χειμάζεται αλλά δεν την ενδιαφέρει γιατί δεν κατοικούν εκεί οι πλούσιοι νεοδημοκράτες.
Στα υπέρ επίσης το πρόσφατο μέτρο για απαγόρευση κινητών στα σχολεία. Μόνο που πρέπει να απαγορέψει και την χρήση εφαρμογών γνωριμιών για ενήλικες σαν το μόνο μέτρο που θα μείωνε την υπογεννητικότητα.

Έχουμε μία σάπια κοινωνία λοιπόν σε όλα τα επίπεδα στην οποία δεν είναι τυχαίο ότι έχουν δημιουργηθεί μόνο αδιέξοδα.

Facebook Comments