Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο

2 λεπτά ανάγνωση
24 Σεπτεμβρίου 2024

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να επανέρχεται στα επίπεδα των 1.450 μονάδων, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.450,32 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,54%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,31 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,59%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,45%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+1,44%), της Jumbo (+1,14%), της Alpha Bank (+1,13%) και της Τιτάν (+1,07%).

Αντιθέτως μικρή πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,13%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-0,10%). Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 15 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +3,53% και ΟΛΘ +2,45%, ενώ την μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -5,33% και Μύλοι Κεπενού -2,00%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική επιστροφή πάνω από τις 2.300 μονάδες με οδηγό τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με ισχυρή ανοδική κίνηση και σαφή επιστροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος ολοκλήρωσε τη

Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά με τράπεζες, ΑΔΜΗΕ και rotation μετά τη ΔΕΗ

Με ήπια αλλά σταθερά ανοδική εικόνα ολοκλήρωσε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο.

ΔΕΗ: Ρεκόρ όλων των εποχών στην ελληνική αγορά με €18 δισ. προσφορές

Με τη μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ιστορία της ελληνικής αγοράς, ολοκληρώθηκε η