Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Athens Film Office, διοργανώνει το διεθνές εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών “The Owl”.

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, ξεκινώντας, με αυτό που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί παράλληλα με το “The Owl Industry Days” (3-4 Οκτωβρίου), μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, ομιλίες και πάνελ γύρω από τις ελληνικές παραγωγές μυθοπλασίας.

Επίσης, στο πλαίσιο του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”, το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει ένα συναρπαστικό workshop με θέμα τον Συντονισμό Οικειότητας (Intimacy Coordination) και προσκεκλημένη τη διεθνούς φήμης Intimacy Coordinator, Elle McAlpine.

Το 2024 είναι μια χρονιά-ρεκόρ για το Athens Film Office. Μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν γυριστεί συνολικά 28 οπτικοακουστικές παραγωγές για μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και πλατφόρμες (BBC, Amazon Prime, Netflix κ.ά.), 21 διαφημιστικά και ένα βιντεοκλίπ (του δημοφιλούς συγκροτήματος Coldplay), προσφέροντας πάνω από 1.000 θέσεις απασχόλησης σε εργαζόμενους της ελληνικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Η φετινή χρονιά έσπασε κάθε ρεκόρ και σε επίπεδο δαπανών: έφτασαν τα 40 εκατ. ευρώ αποφέροντας στο Δήμο Αθηναίων έσοδα 150.000 ευρώ.

Επίσης, στις 27 Ιουνίου το Athens Film Office και η Διεθνής Ακαδημία των Emmys συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα τον Ημιτελικό των International Emmy Awards. Δεκατέσσερις Έλληνες σκηνοθέτες, ηθοποιοί και παραγωγοί ψήφισαν ανάμεσα σε έξι σειρές για την Καλύτερη Κωμωδία, υπό την επίβλεψη μελών της Διεθνούς Ακαδημίας των Emmys. H διοργάνωση επισφραγίστηκε με μια λαμπερή βραδιά στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

“Τhe Owl”: Εργαστήριο για καταξιωμένους σεναριογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το “The Owl” είναι ένα αγγλόφωνο εργαστήριο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους σεναριογράφους, οι οποίοι έχουν ήδη εδραιώσει την παρουσία τους στο χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες -που επιλέγονται μετά από ανοιχτό κάλεσμα- να έχουν γράψει το σενάριο τουλάχιστον μίας ταινίας ή κάποιες ώρες τηλεοπτικής σειράς και να υποβάλουν ένα νέο προσχέδιο ταινίας ή τηλεοπτικού σεναρίου, το οποίο να μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας.

Στο φετινό “Τhe Owl” θα συμμετάσχουν 11 καταξιωμένοι τηλεοπτικοί και κινηματογραφικοί σεναριογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το εργαστήριο περιλαμβάνει προσωπική καθοδήγηση από σημαντικούς διεθνείς επαγγελματίες του κλάδου. Ανάμεσά τους οι Marc Lorber, executive producer της The Art of Co-Production και πρώην SVP των διεθνών συμπαραγωγών της Lionsgate, η Mirela Nastase, director drama των ZDF Studios, η Katie O’Connell Marsh, executive producer των τηλεοπτικών σειρών Narcos, Invasion, Hannibal, ο Kurban Kassam, διευθύνων σύμβουλος της Pulse Films και ο Erik Pack, SVP διεθνών πωλήσεων και συμπαραγωγής στα Boat Rocker Studios. 

Το “The Owl” έχει εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα κι έχει στόχο να συνδέσει την ελληνική και τη διεθνή κινηματογραφική και τηλεοπτική αγορά. Απώτερος σκοπός, είναι η προσέλκυση διεθνών παραγωγών στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως 8 από τα 10 σενάρια που παρουσιάστηκαν την πρώτη χρονιά του εργαστηρίου (2022-2023) έχουν επιλεγεί από εταιρίες παραγωγής ή/και βρίσκονται  ήδη σε φάση παραγωγής.

Χορηγοί του διεθνούς εργαστηρίου ανάπτυξης σεναρίου είναι οι εταιρείες και οι οργανισμοίΗellenic Film and Audiovisual Center Creative Greece, AEGEAN, Green Olive Films, Boat Rocker, Τrue North, Foss Productions, Tanweer Productions, Argonauts Productions, Film in Cyprus, Cosmote TV. 

Περισσότερες πληροφορίες για το “The Owl”, μπορείτε να δείτε εδώ

The Owl Industry Days

Από τις 3 έως τις 4 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το “The Owl Industry Days” στο St George Lycabettus Lifestyle Hotel, μια εκδήλωση που απευθύνεται σε Έλληνες επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει παρουσιάσεις και B2B συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών και ξένων στούντιο και εταιρειών παραγωγής. Στο πλαίσιο του “The Owl Industry Days”, οι σεναριογράφοι που παρακολούθησαν το περσινό εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους  μπροστά σε Έλληνες και ξένους παραγωγούς.

Περισσότερες πληροφορίες για το “The Owl Industry Days” μπορείτε να δείτε εδώ.

Intimacy Workshop σε συνεργασία με τις “Νύχτες Πρεμιέρας”

Στο πλαίσιο του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της  Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”, το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει ένα συναρπαστικό workshop με θέμα τον Συντονισμό Οικειότητας (Intimacy Coordination) και προσκεκλημένη τη διεθνούς φήμης Intimacy Coordinator, Elle McAlpine (Poor Things, The Great, Baby Reindeer κ.ά.).

Η ατζέντα του workshop περιλαμβάνει μια θεωρητική εισαγωγή, ανάλυση του ρόλου και στη συνέχεια πρακτική άσκηση – επίδειξη της χρησιμότητας του συντονισμού οικειότητας on set, στην οποία θα συμμετάσχουν αναγνωρισμένα μέλη της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας.

Το workshop θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στον πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο. Θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα.

Για την παρακολούθηση του workshop είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης, συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ.

Το Athens Film Office

Το Athens Film Office δημιουργήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και λειτουργεί από την Αναπτυξιακή Αθήνας Α.Ε. Στα 4 χρόνια λειτουργίας του έχει συμβάλλει ώστε περισσότερες από 200 οπτικοακουστικές παραγωγές να κάνουν τα γυρίσματά τους στην Αθήνα. Στις βασικές αρμοδιότητες του Athens Film Office περιλαμβάνεται τόσο η διευκόλυνση των οπτικοακουστικών παραγωγών, όσο και η συνεργασία με άλλους φορείς του κινηματογράφου για την προβολή της πόλης στο εξωτερικό, μέσα από τη συμμετοχή σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και εκθέσεις.

Facebook Comments