Δύο πολύ κρίσιμοι αγώνες για το μέλλον της Εθνικής ομάδας και την παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αμερικής συνοδεύτηκαν με εξαιρετικής σημασίας νίκες. Σαφώς αυτή απέναντι στην Αγγλία είναι ιστορική, όμως μεγάλωσε ακόμη περισσότερο υπό το βάρος του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Μέσα σε 24 ώρες οι Έλληνες διεθνείς έκαναν κίνητρο την θλίψη για την απώλεια του συμπαίκτη τους. Έπρεπε να εμφανιστούν συγκεντρωμένοι στο «Γουέμπλεϊ» για να διατηρήσουν ότι είχαν χτίσει μέχρι να φτάσουν εκεί. Κόντρα στον δυσκολότερο αντίπαλο και έναν εκ των σπουδαιότερων στον κόσμο με το ψυχολογικό βάρος της τραγικής είδησης, τα παιδιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατέθεσαν ψυχή και με την ώθηση του Τζορτζ από ψηλά τα κατάφεραν.

Συγκλονιστική εμφάνιση στο Λονδίνο. Ουδείς υστέρησε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και η Εθνική σου έδινε την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να μην φύγει νικήτρια. Ακόμη και στο γκολ της ισοφάρισης είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να φτάσουν στο τρίποντο. Τόσο πεισμωμένη ήταν. Εάν δεν έπαιρναν τη νίκη, ο Βαγγέλης Παυλίδης και η παρέα του δεν θα έβγαιναν από το γήπεδο. Όπως και έγινε.

Όλοι τους είχαν ένα πράγμα στο μυαλό. Να τιμήσουν τη μνήμη του Μπάλντοκ. Γι’ αυτό είχαν τη φανέλα του μαζί τους μετά το τέλος του αγώνα. Αυτός τους οδήγησε στη «νίκη της καριέρας τους» όπως δήλωσε ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας. Μετά από τέσσερα χρόνια προσπάθειας η Εθνική είναι πάλι αυτή που αγαπήσαμε, που την αγκαλιάζει ο κόσμος και ίσως λίγο ακόμη καλύτερη! Διότι δεν έχει το Euro του 2004 για να είναι κοντά της ο κόσμος υποχρεωτικά, αλλά γιατί πραγματικά έχει κάνει σοβαρή προσπάθεια να «χτιστεί» από την αρχή.

Με αντίπαλο την Ιρλανδία τώρα θα μπορούσαν να αδειάσουν ψυχολογικά και να μην αποδώσουν το ίδιο όπως απέναντι στην Αγγλία. Κι όμως τα παιδιά νίκησαν σωματική και ψυχολογική κούραση, έκαναν σωστά ότι τους ζήτησε ο προπονητής τους και δικαίωσαν το κοινό που γέμισε το «Γ. Καραϊσκάκης» για να τους παρακολουθήσει.

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών η Εθνική Ελλάδος έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της τετραετίας και τώρα έχει μπροστά της την πρόκληση της κορυφής στον όμιλο του Nations League, που συνεπάγεται άνοδο στην πρώτα κατηγορία της διοργάνωσης. Δίπλα στις ελίτ ομάδες.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments