«Η Κίνα το χειρίστηκε λάθος, πανικοβλήθηκε» δηλώνει ο Τραμπ για τα αντίμετρα του Πεκίνου με δασμούς 34%

2 λεπτά ανάγνωση
4 Απριλίου 2025

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η Κίνα «πανικοβλήθηκε», και έκανε λάθος χειρισμούς μετά τα αντίμετρα που ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο στους νέους σαρωτικούς δασμούς που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος αυτή την εβδομάδα.

Νωρίτερα σήμερα το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς 34% σε όλα τα αμερικανικά προϊόντα από τις 10 Απριλίου, απαντώντας έτσι στους νέους δασμούς της αμερικανικής κυβέρνησης. Το Πεκίνο επίσης ανακοίνωσε ελέγχους στις εξαγωγές κάποιων κατηγοριών σπανίων γαιών στις ΗΠΑ, με ισχύ από σήμερα καθώς επίσης ότι προσθέτει αρκετές αμερικανικές οντότητες σε κατάλογο ελέγχου εξαγωγών και ότι χαρακτηρίζει άλλες ως «μη αξιόπιστες».

«Η Κίνα το χειρίστηκε λάθος, πανικοβλήθηκε – το μόνο πράγμα που δεν έχει περιθώριο να κάνει», έγραψε με κεφαλαία γράμματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Truth Social.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: Διαφάνεια και κανονιστική συμμόρφωση στην τιμολογιακή πολιτική

Η Eurobank τονίζει ότι η τιμολογιακή πολιτική της τηρεί κανονισμούς, εξασφαλίζει διαφάνεια

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο – Σφυροκόπημα στις τράπεζες, «ξέσπασε» η ΕΥΔΑΠ

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το διεθνές risk-off κλίμα, το Χρηματιστήριο βρέθηκε σήμερα

ΔΕΗ: Επίτευξη στόχων για το 2025 με προσαρμοσμένο EBITDA στα €2 δισ. και καθαρά κέρδη στα €0,45 δισ.

Η ΔΕΗ κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις για ένα ακόμη έτος επιτυγχάνοντας τους στόχους