Σε χαμηλό 4 ετών το πετρέλαιο – Απώλειες 8%

2 λεπτά ανάγνωση
4 Απριλίου 2025

Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει σήμερα, Παρασκευή, σημαντική πτώση 8%, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2021. Η Κίνα αντεπιτίθεται στον εμπορικό πόλεμο, επιβάλλοντας δασμούς 34% σε όλα τα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε στα 60,81 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021. Παράλληλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημειώνουν απώλειες 6,7% στα 65 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα futures του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούν 7,5% στα 61 δολάρια το βαρέλι.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το Brent και το WTI βρέθηκαν σε χαμηλό τεσσάρων ετών, αγγίζοντας τα 64,15 και 60,81 δολάρια το βαρέλι, αντίστοιχα. Η αβεβαιότητα στις αγορές εντείνεται, με τον κίνδυνο ύφεσης να γίνεται όλο και πιο ορατός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοκαΐνη, κάνναβη και αλκοόλ βρέθηκαν στο αίμα της Μυρτούς

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, στο αίμα της Μυρτούς εντοπίστηκαν ίχνη κοκαΐνης,

Α. Πορτοσάλτε: «Ο Σκέρτσος είπε μια γνώμη δικαιούται να την πει»

Ο Άρης Πορτοσάλτε τοποθετήθηκε υπέρ του Άκη Σκέρτσου, τονίζοντας ότι κάθε πολιτικό

Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς: Η Ελλάδα κρατά χαμηλά τις αυξήσεις στα καύσιμα

«Η Ελλάδα καταγράφει από τις χαμηλότερες αυξήσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης».