ΣτΕ: Ακύρωση των προστίμων στη ΝΔ για τη διαρροή e-mail αποδήμων – Καλείται να πληρώσει η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

4 λεπτά ανάγνωση
15 Απριλίου 2025

Άκυρο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα πρόστιμα που είχε επιβληθεί στο κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σχετικά με την υπόθεση διαρροής των emails από τη λίστα αποδήμων των Ελλήνων του εξωτερικού.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά πλειοψηφία (με μειοψηφία δύο Συμβούλων), ακύρωσε με την υπ’ αρ. 658/2025 απόφασή της, τα δύο πρόστιμα (10.000 και 30.000 ευρώ) που είχαν επιβληθεί στη «Νέα Δημοκρατία» για επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του ειδικού εκλογικού καταλόγου με σκοπό τη στατιστική/δημογραφική ανάλυση εκλογικών αποτελεσματικών, καθώς και για ανεπαρκή εσωτερικά μέτρα προστασίας των δεδομένων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των συμβούλων Επικρατείας, « η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη».

Αντίθετα ομόφωνα κρίθηκαν νόμιμα τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Με τρεις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις που είχε καταθέσει πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην οποία έχει επιβληθεί από την Αρχή πρόστιμο 40.000 ευρώ, αλλά και ο πρώην οργανωτικός γραμματέας αυτοδιοίκησης και διαχείρισης κρίσεων της Ν.Δ. Αριστόδημος Κορομηλά και ο τότε γραμματέας διασποράς του κόμματος Νικόλαος Θεοδωρόπουλος για τα πρόστιμα των 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ

Πολιτική σταθερότητα ή ανατροπή; Η επόμενη μέρα μετά τις εξελίξεις

Ραγδαίες ανακατατάξεις διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό, καθώς οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις και

Γιατί οι τράπεζες “πέταξαν” +10% στο ΧΑ – Έρχεται συνέχεια;

Εκρηκτική άνοδο κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα τραπεζικά