Μαρία Λόη: Από την Αυλίδα στο Μανχάταν – Μία Ελληνίδα πρέσβειρα της μεσογειακής γεύσης

Η Μαρία Λόη δεν είναι απλώς μια επιτυχημένη σεφ. Είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η ελληνική κουζίνα μπορεί να κατακτήσει την παγκόσμια σκηνή.
Από την Αυλίδα της Εύβοιας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε με τα αρώματα της παράδοσης, μέχρι το εστιατόριό της στην καρδιά της Νέας Υόρκης, η πορεία της είναι γεμάτη μεράκι, αποφασιστικότητα και αφοσίωση στην ποιότητα.
Στην Ελλάδα, η Μαρία Λόη έγινε γνωστή μέσα από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις και τη συγγραφή βιβλίων μαγειρικής, με αποκορύφωμα τη στιγμή που της ζητήθηκε να αναλάβει το μενού του ελληνικού κοινοβουλίου. Η αγάπη της για τη Μεσογειακή διατροφή και η βαθιά της γνώση της παραδοσιακής ελληνικής μαγειρικής την ανέδειξαν σε “πρέσβειρα” της ελληνικής γεύσης.
Το 2011 αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, ξεκινώντας ένα νέο γαστρονομικό κεφάλαιο. Το Loi Estiatorio, το εστιατόριό της στο Μανχάταν, έγινε γρήγορα σημείο αναφοράς για αυθεντική ελληνική κουζίνα. Μενού βασισμένο σε φρέσκα υλικά, ελαιόλαδο και παραδοσιακές συνταγές, και ένα περιβάλλον που αποπνέει ελληνική φιλοξενία.
Η Μαρία Λόη δεν σταμάτησε ποτέ να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Έχει εμφανιστεί σε δεκάδες εκπομπές στις ΗΠΑ, από το TODAY Show μέχρι το PBS, με δική της σειρά “The Life of Loi”, όπου προβάλλει την υγιεινή πλευρά της ελληνικής διατροφής. Παράλληλα, συνεργάζεται με το Υπουργείο Τουρισμού και παγκόσμιους οργανισμούς για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας.
Παρά την επιτυχία της, παραμένει προσγειωμένη και πιστή στις ρίζες της. Επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα, διατηρώντας επαφή με την παράδοση που την ανέθρεψε. Όπως έχει δηλώσει: «Η κουζίνα είναι η γλώσσα μου και η Ελλάδα είναι η ψυχή μου».
Facebook Comments