Με έντονο ύφος παρενέβη ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη, εξαπολύοντας πυρά τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Φάμελλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δύο χρόνια και τέσσερις μήνες, οι οικογένειες των θυμάτων απαιτούν δικαιοσύνη. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί οξυγόνο και ειλικρινείς, ξεκάθαρες απαντήσεις. Απαντήσεις που δεν έχει λάβει ακόμη, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε ευθέως στο Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας: «Το καθεστώς Μητσοτάκη κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει την αλήθεια και, κυρίως, τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη σύγκρουση και το τραγικό δυστύχημα. Και αυτό αποδείχτηκε και με το σχέδιο Μαξίμου για τη συγκάλυψη».

Με τη φράση αυτή, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η απαίτηση για δικαιοσύνη παραμένει αναπάντητη, ενώ κατηγόρησε και κόμματα της αντιπολίτευσης για παθητική στάση στο αίτημα διαφάνειας.

Facebook Comments