Οι επενδυτές αναμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη σημερινή συνεδρίαση της Fed και κυρίως τις δηλώσεις της Janet Yellen. Σύμφωνα με την πλειοψηφία των αναλυτών, σήμερα αναμένεται να υπάρξει η απόρριψη της λέξης «υπομονή» από τα πρακτικά της Fed, αλλά κανένας δε μοιάζει να είναι και τόσο σίγουρος γι’ αυτό.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν δυο απόψεις. Η πρώτη είναι αυτή που θέλει τη Fed να συνεχίζει στο δρόμο της διαφάνειας αποφεύγοντας τις εκπλήξεις προκειμένου να διατηρεί την ηρεμία στις αγορές και η δεύτερη που θέλει τη Fed να επαναφέρει τη μεταβλητότητα και τις εκπλήξεις στις αγορές.

Για σήμερα αναμένουμε μικρές διακυμάνσεις μέχρι και την ώρα της ομιλίας της Yellen.

  • Επιστρέφει ο εφιάλτης του Grexit για την Ευρωζώνη. Νέες δηλώσεις περί ενός Grexit από το Γάλλο επίτροπο, Moscovici.
  • «Σενάριο Κύπρου και για την Ελλάδα» σύμφωνα με τον Dijsselbloem.
  • Πολύ αρνητικό το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους.
  • Νέες απώλειες για το πετρέλαιο που διαπραγματεύεται στα $42,50.

Ανάλυση αγορών

Πετρέλαιο (#CLJ5) – Άνοιγμα: 43,82 Υψηλό: 44,17 Χαμηλό: 42,40 Κλείσιμο: 42,41


Ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να βρίσκεται σε κλοιό ισχυρότατων πιέσεων με τη χθεσινή συνεδρίαση να είναι η έκτη συνεχόμενα πτωτική εβδομάδα. Οι απώλειες σε αυτό το διάστημα είναι περίπου $7,5 και είναι εξαιρετικά μεγάλες.

Ο δρόμος για τα $40,00 και πιθανόν χαμηλότερα έχει ανοίξει και αναμένουμε και νέες πιέσεις. Από τη μακροπρόθεσμη σκοπιά, το πετρέλαιο βρίσκεται σε ακόμα ελκυστικότερα επίπεδα και πιθανότατα θα μπορούσε να βρεθεί και σε ακόμα πιο ελκυστικά επίπεδα. Για την ώρα, οι ανοδικές αντιδράσεις θα ενεργοποιήσουν και νέες πωλήσεις καθώς η τάση σε κάθε χρονικό ορίζονται είναι ισχυρότατα πτωτική.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

42,30                   43,00
42,00                   43,40
41,55                   43,90
41,10                   44,30

Facebook Comments