Στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών για τα προαπαιτούμενα εστιάζουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

«Η Ελλάδα συμφώνησε με τους πιστωτές για τις μεταρρυθμίσεις», είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine, η οποία επισημαίνει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατάφερε να σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όπως σημειώνει η FAZ, τώρα μένει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις το ελληνικό κοινοβούλιο και στη συνέχεια, την Παρασκευή, θα επικυρώσουν τη συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Αντιπαράθεση με τους πιστωτές στην Αθήνα: χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν θα λάβει τη δόση της βοήθειας ύψους δισεκατομμυρίων», επισημαίνει από την πλευρά της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, προσθέτοντας πάντως ότι τελικά σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Η Die Zeit σημειώνει ότι η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της για οικονομικές μεταρρυθμίσεις. «Αν τις εγκρίνει το κοινοβούλιο, θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή περαιτέρω βοήθειας», συμπληρώνει.
Η πιο σημαντική διαφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ήταν τα «κόκκινα» δάνεια, αναφέρει η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο της με τίτλο: «Συμφωνία με τους πιστωτές».

«Διαπραγματεύτηκαν επί ημέρες και τώρα συμφώνησαν σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει τέλος το Spiegel Online. Τώρα η Ελλάδα θα λάβει τη νέα δόση βοήθειας ύψους δύο δισ. ευρώ, προσθέτει το περιοδικό.

Facebook Comments